Het Belang van Limburg

Matteo Simoni is European Shooting Star

-

Matteo Simoni (30) is een van de Shooting Stars, een selectie van tien Europese acteurs die tijdens de Berlinale aan het internatio­nale publiek worden voorgestel­d. “Ik ben heel blij”, zegt Matteo. “En ik heb geluk gehad, want acteurs ouder dan dertig jaar komen hier niet voor in aanmerking. Voor mij kon het dus nog net. Dat ik bij de tien laureaten ben, heb ik te danken aan mijn hoofdrol in ‘Patser’ de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah die op 24 januari uitkomt. Een opluchting, want ik ben altijd heel zenuwachti­g als een film nog moet uitkomen: ‘Zullen de mensen ‘m wel goed vinden?’ Dat soort vragen spookt dan door mijn hoofd. Deze onderschei­ding is dus alvast een opsteker.”

Nu Simoni zichzelf een European Shooting Star mag noemen, treedt hij in de voetsporen van honderden voorganger­s, zoals Rachel Weisz, Daniel Craig en Matthias Schoenaert­s.

“Er is geen prijs aan verbonden”, aldus de Hasselaar, “Je moet dit eerder zien als een sjot onder uw gat om aan die internatio­nale carrière te beginnen. Dat is dan ook waar ik mee bezig ben: in afwachting van een mooie internatio­nale opdracht probeer ik mijn Engels bij te spijkeren. Als ik op reis ga - wat steeds vaker gebeurt probeer ik de trip dan ook telkens te combineren met een taalbad. Maar laat vooral één ding duidelijk zijn: ik blijf met mijn voeten op de grond.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium