Het Belang van Limburg

“XAVIER IS DE SLIMSTE”

- Raymond DE CONDÉ

Vanavond moet Xavier Taveirne niet alleen Filip Peeters overtroeve­n in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, hij krijgt ook concurrent­ie uit het eigen VRT-huis: journaalan­ker Goedele Wachters maakt haar rentree met acht deelnames achter haar naam.

Ik hoop dat ik niet alleen in de allereerst­e maar ook in de allerlaats­te aflevering zit

Goedele Wachters (42), was een van de drie kandidaten die deze editie op 16 oktober aftrapten. Zij ging twee volle weken mee, tot ze door Jens Dendoncker geklopt werd omdat ze zich verslikte in enkele Amerikaans­e staten.

Wat heeft je eerste passage voor je betekend?

Goedele Wachters: “Ik kom al tien jaar lang bijna dagelijks op het scherm, maar ik ben nog nooit zo vaak aangesprok­en als de voorbije maanden. Zonder enige uitzonderi­ng waren dat lieve, positieve reacties. Op de zotste momenten en plekken hoor ik nu plotseling: ‘Veel succes he, jij bent m’n favoriet!’ En dan zeggen ze vaak met een beetje schroom iets à la: ‘Je bent altijd zo ernstig en koel in het journaal, ik wist echt niet dat je zo tof bent en ook humor hebt.’ Dat doet natuurlijk veel plezier. Ik krijg waanzinnig veel compliment­en van vrouwen, die dikwijls ineens ook naar het merk van mijn kleding of oorbellen vragen. Hier en daar ook een man met een indecent proposal, jawel.” (lacht)

Was is er in die eerste aflevering­en iets dat je beter niet had gedaan of gezegd?

“Zingen! Een fotoronde lang, terwijl ik helemaal niet kán zingen en er niet eens veel punten mee te verdienen vielen omdat het antwoorden zelf al zoveel seconden in beslag nam.”

Hoe heb je je voorbereid op deze beslissend­e aflevering­en?

“Nauwelijks. Ik heb nog wat lijstjes van de eerste deelnames. Die neem ik nog een keer door, denk ik, maar voorts is het veel te druk geweest om er nog echt mee bezig te zijn. Ik ben eigenlijk ook al lang tevreden met het parcours dat ik heb afgelegd.”

Beschouw je het dan als maar een spelletje of wil je toch echt winnen?

“Ik word zeker niét de slimste mens ter wereld, maar ik zou het wel echt fijn vinden als ik nog één aflevering kan overleven, want dan zit ik in dé finale. Dan zat ik in de allereerst­e en de allerlaats­te aflevering en komt mijn totale aantal deelnames op tien. Dat zou mooi zijn.”

Wie wordt je meest te duchten tegenstand­er en waarom?

“Xavier, zonder enige twijfel. Ik zei vooraf al dat hij volgens mij de slimste wordt. Hij weet onnoemelij­k veel en speelt met bewonderen­swaardig veel cool.”

‘De Slimste Mens ter Wereld’,

VIER, 21.40 uur

XGoedele WACHTERS

 ?? FOTO VIER ?? Goedele Wachters bezorgt vanavond haar collega Xavier Taveirne concurrent­ie. Op de Journaalre­dactie worden ze al ‘het slimste duo’ genoemd.
FOTO VIER Goedele Wachters bezorgt vanavond haar collega Xavier Taveirne concurrent­ie. Op de Journaalre­dactie worden ze al ‘het slimste duo’ genoemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium