Het Belang van Limburg

“Er is maar één zaak die telt...”

Journalist Stef Wijnants getuigt voor het eerst over zoontje dat tegen leukemie vecht

- Gunter WILLEKENS

Het is al een tijdje stil rond de Truiense VRTsportjo­urnalist Stef Wijnants. Daar is een goede reden voor: zijn zoontje Ko (9) vecht tegen leukemie. “Elke dag opnieuw is het een strijd”, vertelde Wijnants gisteren op Radio 2. Dat Stef Wijnants en zijn familie dit jaar door het noodlot getroffen werden, was al langer bekend. De voetbalpre­sentator verkoos evenwel om de verwerking van een en ander binnen de intieme, familiale kring te houden. Gisteren was Stef Wijnants te gast in de Warmste Tent van Radio 2 in Genk. Voor het eindejaars­overzicht besprak hij de Limburgse sportprest­aties. Maar voor het eerst had hij het ook over de ziekte die zijn zoontje trof.

“Elke dag opnieuw is het een strijd. Je weet niet hoe hij wakker wordt, en hoe de dag zal verlopen. Je zoon zo zien strijden is het zwaarste wat je als ouder kan meemaken. Het is vreselijk hem in de zetel of in bed te zien liggen, terwijl een jongen van 9 normaal vol leven zit”, getuigde Stef Wijnants.

Horrorjaar

Ko ondergaat momenteel een zware behandelin­g. “Hij mist zijn vriendjes, maar heeft gelukkig twee broers op wie hij kan rekenen. Ook wij houden hem van nabij in de gaten. Het huis wordt elke twee dagen gestoomd om de aanwezighe­id van bacteriën te voorkomen. Er is maar één zaak die telt en dat is door deze zware behandelin­g raken.” Voor de familie Wijnants werd 2017 een horrorjaar, waarin

Stefs vader overleed en bleek dat zijn zoontje Ko aan leukemie leed. De Truienaar verdween sinds maart van het scherm en zette alles opzij voor het gezin. Intussen is hij weer aan het werk maar nog niet als schermgezi­cht.

Je zoon zo zien strijden is het zwaarste wat je als ouder kan meemaken

Stef WIJNANTS

VRT-journalist

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Stef Wijnants.
FOTO JEFFREY GAENS Stef Wijnants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium