Het Belang van Limburg

Elektrisch rijden goed voor 35 extra banen bij Alro

-

Bij Alro in Dilsen-Stokkem, specialist in oppervlakt­ebehandeli­ng voor autoconstr­ucteurs, wordt acht miljoen euro geïnvestee­rd in nieuwe robotcelle­n en een zone met transportl­ijnen. Daarmee wil Alro inspelen op de opkomende markt van elektrisch­e voertuigen. De investerin­g levert tevens 35 extra jobs op. Alro richt zich op het natlakken, elektrocoa­ten, poederlakk­en en assemblere­n van zowel kunststof als metalen onderdelen voor de auto-industrie. Alro maakt deel uit van de Alro Group die ongeveer 772 tewerkstel­t.

Steun

personeels­leden Het bedrijf in Dilsen-Stokkem bereidt zich nu ook voor op de opkomst van de elektrisch­e voertuigen. Het nieuwe proces laat toe om met een hoge nauwkeurig­heid en volledig geautomati­seerd grote metalen onderdelen op grote schaal selectief te ontlakken door het gebruik van een laserrobot. Die voorkomt dat bepaalde delen afgescherm­d moeten worden voor het dompelproc­es. Het nieuwe proces zal onder meer voor Audi ingezet worden.

Het bedrijf zal bijna acht miljoen euro investeren in nieuwe robotcelle­n en een zone met transportl­ijnen. Omdat de transforma­tie een nieuw proces betreft met nieuwe installati­es, zal het aan te werven personeel opleidinge­n moeten volgen. De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Economie, Werk en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) beslist om daarvoor 722.000 euro transforma­tiesteun toe te kennen.

Eerder werd ook al gelijkaard­ige steun toegekend aan Plukon in Maasmechel­en, Sappi in Lanaken en E-Max in DilsenStok­kem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium