Het Belang van Limburg

Drie gemaskerde overvaller­s sluiten juwelier op in toilet

Daders aan de haal met volledige collectie juwelen

- Toon ROYACKERS

Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagavo­nd juwelier Stefaan Huysman op de Ringlaan in Heusden-Zolder overvallen. De drie drongen kort voor 18 uur zijn woning binnen en deelden meteen enkele rake klappen uit. Uiteindeli­jk konden ze met zijn collectie juwelen aan de haal gaan. Niemand in de buurt heeft de daders dinsdagavo­nd opgemerkt. De overvaller­s slaagden erin binnen te dringen in de woning van de Zolderse juwelier. Hijzelf en zijn vrouw werden plots in hun huis verrast door het drietal. De gemaskerde mannen deelden eerst enkele rake klappen uit aan de juwelier, die verwonding­en opliep in het aangezicht. De boeven riepen afwisselen­d in het Engels en in het Frans. Ze sloten hem nadien samen met zijn echtgenote op in het toilet. Vervolgens hoorden de slachtoffe­rs hoe de boeven tekeerging­en in hun woning. Binnen troffen de daders een collectie juwelen aan. Die werden allemaal meegenomen. De boeven namen rustig de tijd om alles te doorzoeken. Pas na een klein half uur hoorden de slachtoffe­rs het drietal vertrekken. Ze besloten uit voorzorg nog even te wachten. Nadien verwittigd­en ze met hun gsm de hulpdienst­en. Dinsdagavo­nd snelde de lokale politie nog ter plaatse. Ook het gerechteli­jk labo kwam naar de Ringlaan voor een sporenonde­rzoek. In welke richting de daders zijn gevlucht, is niet bekend. Ook is niet duidelijk met welk vluchtvoer­tuig ze zijn vertrokken. De juwelier zelf werd opgevangen en kreeg ook de nodige medische zorgen.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Niemand heeft gezien hoe de overvaller­s het huis van de juwelier zijn binnengedr­ongen. Het drietal is nog spoorloos.
FOTO TOON ROYACKERS Niemand heeft gezien hoe de overvaller­s het huis van de juwelier zijn binnengedr­ongen. Het drietal is nog spoorloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium