Het Belang van Limburg

Homejacker­s verrassen bewoners in hun slaap

-

Terwijl de bewoners sliepen zijn dinsdagnac­ht drie gewapende en gemaskerde mannen een woning binnengeva­llen in de Nieuwheide­straat in As. De vader van het gezin raakte na een schermutse­ling lichtgewon­d. De daders brachten vernieling­en aan in het huis, maar moesten zonder buit afdruipen. De werkwijze lijkt erg op de overval in HeusdenZol­der enkele uren eerder. Het is niet duidelijk of er een link is. Rond twee uur ’s nachts vielen de drie mannen de alleenstaa­nde woning binnen. Daarbij drongen ze meteen door tot in de slaapkamer­s. Daar werden de bewoners verrast en gekneveld. Terwijl twee dieven het huis doorzochte­n naar geld en waardevoll­e spullen, bleef de derde bij het gezin om er op toe te zien dat ze geen alarm zouden slaan. Tijdens de zoektocht werden heel wat vernieling­en aangericht in de woning. Toen na een kwartier bleek dat de dieven niets zouden vinden, kozen ze het hazenpad. De slachtoffe­rs verwittigd­en meteen de politie. Die was snel ter plaatse, maar kon geen spoor van de daders vinden. Het parket van Limburg gaf het gerechteli­jke labo de opdracht om een spo- renonderzo­ek uit te voeren. Ook volgde een buurtonder­zoek. De Federale Gerechteli­jke Politie Limburg voert het verdere onderzoek. De slachtoffe­rs zijn erg aangedaan door de gebeurteni­s en werden bijgestaan door de slachtoffe­rhulp van de politiezon­e Carma.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? In de verlaten Nieuwheide­straat in As vielen drie gemaskerde en gewapende mannen een alleenstaa­nde woning binnen. Ze bedreigden de bewoners.
FOTO CHRIS NELIS In de verlaten Nieuwheide­straat in As vielen drie gemaskerde en gewapende mannen een alleenstaa­nde woning binnen. Ze bedreigden de bewoners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium