Het Belang van Limburg

Karaoke

-

Een dikke week geleden zaten we naast Roland Duchâtelet aan tafel. “Als je toen had geweten wat je nu weet, zou je dan nog opnieuw in het voetbal stappen?”, vroegen we de succesvoll­e ondernemer. Duchâtelet slikte een stukje vitello tonnato door en antwoordde resoluut: “Neen.” De Belgische toponderne­mers staan inderdaad niet te springen om een voetbalclu­b over te nemen, vaak komen onze ploegen daarom in handen van buitenland­se investeerd­ers. Niet zo met Anderlecht, nog altijd de grootste club van het land. Het valt toe te juichen dat RSCA een Belgisch product blijft. Ook de paars-witte fans halen opgelucht adem. Logisch. Coucke is gekend. Dat boezemt vertrouwen in. Liever een West-Vlaming dan een Chinees of een Oezbeek. Stel de vraag maar eens aan supporters op Stayen: wie zou jij verkiezen als eigenaar van STVV, Coucke of DMM.com? Wij kennen het antwoord al.

Toch staat Coucke in Brussel voor grote uitdaginge­n. Oostende kan je niet vergelijke­n met Anderlecht. Alles is groter in de Theo Verbeeckla­an: het stadion, de salarissen, de druk, de auto’s en de ambitie. Zelfs de poetsvrouw draagt er Gouden Schoenen. Aan de Kust kon Coucke haast elke zege op het hoogste niveau vieren als een landstitel, in Anderlecht is een landstitel nog maar het begin. Dat beseft hij ook, Coucke staat bekend als een hyper ambitieuze zakenman. Hij verkocht zelf nog shampoo van deur tot deur, later liet hij Omega Pharma uitgroeien tot een bedrijf met duizenden werknemers. Geloof ons, Coucke trekt niet naar Anderlecht om er een mal figuur te slaan.

Vraag is of Vanhaezebr­ouck blij is met de komst van de jolige CEO. Want Coucke speelt graag trainertje. Hij is geen voorzitter die zich enkel met de cijfertjes bezig houdt. Anderlecht zal ook zelf moeten wennen aan Marc Coucke. Vindt de amateur-charmezang­er, die graag fuift op de dolle deunen van een carnavalsk­lassieker, zijn weg op de paarswitte dansvloer, waar men liefst een stijlvolle tango inzet? We zijn benieuwd of er in de Brusselse loges karaokemac­hines opgehangen zullen worden en willen het graag zien; Coucke en Vanden Stock die in de huid kruipen van Herman Brood en Henny Vrienten, ‘Als Je Wint’. Want dat zal ook Coucke moeten doen op Anderlecht, winnen en blijven winnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium