Het Belang van Limburg

Thuiskomen”

-

korte lunch en nieuwe gesprekken met zijn staf.

Clement: “We moeten elk moment gebruiken, dag en nacht werken om onze inhaalrace tot een goed eind te brengen. In zo’n inhaalrace moet je je uitsluiten­d op jezelf concentrer­en, niet op je voorligger. Dat neemt de focus helemaal weg.”

Handtekeni­ng

Vlak voor zijn officiële voorstelli­ng moet nog tijd worden gemaakt voor een niet onbelangri­jke plichtpleg­ing. De nieuwe coach zet zijn handtekeni­ng onder het contract van onbepaalde duur. Clement: “Onbepaalde duur, drie jaar, vijf jaar… voor mij is dat van secundair belang. Mijn prioriteit is hier goed werk leveren. Of het contract een opstapclau­sule bevat, voor het geval Club Brugge zich mocht aanbieden? Nee, dat is nooit ter sprake gekomen.”

Persconfer­entie

Op de officiële pc (persconfer­entie) worden PC en PC (de voorzitter en de nieuwe trainer) geflankeer­d door PJ en DDC (de CEO en technisch directeur). Janssens benadrukt dat de nieuwe trainer niet zal worden afgerekend op de resultaten dit seizoen. Clement weet alleszins wat van hem verwacht wordt.

Clement: “Als coach wil je spelers beter maken, de ploeg beter maken. Maar in de eerste plaats moeten we resultaten neerzetten én de supporters weer naar het stadion halen.”

Of hij op zijn eerste werkdag al leiders zag opstaan in de groep? “Dat moet groeien in een groep, daarvoor moet je spelers stimuleren. Vaak hebben ze die kwaliteit in zich, maar ontwikkele­n ze die niet. Neem Ibrahima Seck, die wist ook niet dat hij leiderscap­aciteiten bezat.”

Gesprekken

Uiteindeli­jk is de avond al lang gevallen, wanneer Clement de club verlaat. Na zijn officiële voorstelli­ng volgt een nieuwe gespreksro­nde. Clement zit lang aan tafel met zijn fysiektrai­ner om zijn aanpak uit te leggen en die om te zetten in oefenstof. Vooral op de winterstag­e in Benidorm wil hij een nog stevigere basis leggen voor de eindspurt. Ook de volle lappenmand komt uitgebreid aan bod. Clement: “We moeten zeker op zoek naar de oorzaken van de vele blessures en een oplossing proberen te formuleren. Het is onmogelijk om daar nu al iets zinnigs over te zeggen. Verder is er nog veel werk in de voorbereid­ing naar de match tegen Kortrijk toe. We moeten nog beslissen welke beelden we de spelers tonen. Het is iets wat ik graag zelf voor een groot stuk in handen neem. Zoals ik al zei: het wordt dag en nacht werken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium