Het Belang van Limburg

Club op cruise control

-

Philippe CLEMENT Ja, er werd ook nog gewoon doodleuk gevoetbald gisteren. Een veel te sterk Club Brugge pakte op de zege tegen een armtierige degradatie­kandidaat en sloot verloren zoon Wesley terug in de armen. De match door de ogen van de spijtoptan­t. Wesley kreeg drie dagen na Anderlecht weer het vertrouwen van Leko, klaar om te tonen dat hij wat geleerd had. De wedstrijd start slapjes. Veel balverlies van Club, amper een aanvallend­e intentie bij de thuisploeg. Het is wachten tot de twintigste minuut wanneer Diaby eens succesvol wordt weggestuur­d. Cocalic haalt hem neer: strafschop. Vormer stapt naar de bal, Wesley staat in de buurt. “Zou ik het hem durven vragen?” Beter niet. De Braziliaan blijft staan en loopt naar Vormer wanneer die de elfmeter vlotjes in de winkelhaak plaatst. Op naar minuut 34. Limbombe rukt op langs links, zijn slappe voorzet wordt door de Mechelse achterlini­e vakkundig aangestaar­d. De bal belandt bij Wesley. Aannemen, zowaar nog tijd om verkeerd rond zijn as te draaien en de bal voor zijn rechter te leggen... en kassa. 0-2, zijn goaltje beet. Meteen gaat het in draf naar de bank, waar Leko hem al staat op te wachten. Handshake, knuffel. “Niet meer boos, coach?” Nadien volgen er nog felicitati­es van de spelers. “Goed gedaan, jongen.” De spijtoptan­t is de held. Zeker wanneer hij vlak voor rust sneller op de bal is dan De Witte, die met gestrekt been net zijn scheenbeen mist, en op zijn voet gaat staan. Rood. Wedstrijd gespeeld. Nog voor het uur mag

cruise control

Wesley, die zich toonde en veel liep, naar de kant. Handjeklap met vervanger Vossen, de hele bank én Leko. Klein knuffeltje erbij.

De schuld van Leko

Was dit dan het meest interessan­te verhaal van de wedstrijd? Eigenlijk wel. Want wat had het anders moeten zijn? Nogmaals benadrukke­n dat Club zijn uitcomplex al even kwijt is? Opnieuw het verhaal van Vomer neerpennen, gisteren weer goed voor een doelpunt en een assist (hij stuurde Diaby nog op weg naar de 0-3)? Dat Nicolas Laforge weer iets zag - de late rode kaart voor Bandé - wat niemand anders had gezien? Neen, allemaal opgewarmde kost. Club maakt amper uitschuive­rs: in twintig speeldagen liep het maar drie keer mis. Leuk voor blauw-zwart, frustreren­d voor de concurrent­ie.

 ?? FDOiTaObIS­yOSnPaOmRT
FOTO ISOSPORT ?? het derde Brugse doelpunt voor zijn rekening.
FDOiTaObIS­yOSnPaOmRT FOTO ISOSPORT het derde Brugse doelpunt voor zijn rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium