Het Belang van Limburg

TOPTORNOOI­EN IN TENNISCENT­RUM ALKEN EN TC WIMBLEDON

- Johan MULDERS

Om de Vlaamse tennistop aan het werk te zien, moet je tijdens de kerstvakan­tie naar Tenniscent­rum Alken en TC Wimbledon afzakken. In Alken staan zestien A-spelers op de tabel, waaronder enkele spelers uit de top tien. Daarnaast kan je in Wimbledon de toekomstig­e toppers ontdekken. De deelnemers­lijst van het dubbel vijfsterre­ntornooi van Tenniscent­rum Alken puilt uit van de Belgische toppers. Bij de dames staan al twaalf A-speelsters op de affiche en bij de heren vier. Voorlopig, want er kan nog worden ingeschrev­en tot 26 december middernach­t. Op dit ogenblik voert Magali Kempen (WTA 460) de tabel aan, maar wellicht komt er nog een speelster bij uit de top tien van België. De 20-jarige Kempen, aangeslote­n bij KTC Diest, maakte dit jaar een mooie sprong voorwaarts na haar blessure. Op de WTA-ranking klom ze meer dan 300 plaatsen na enkele knappe zeges, zowel in enkel als dubbel. Het is een jaar geleden dat ze nog een Vlaams tornooi speelde. De concurrent­ie in Alken is niet mis met onder meer Sofie Oyen, de winnares van het Belgian Circuit vorig seizoen. Ook Lara Salden (WTA 1025), verliezend finalist vorig jaar, is weer van de partij. “Vorig jaar verloor ik van Hélène Scholsen in twee sets”, weet ze nog. “Ik ben pas sinds vorige week terug van een trainingsk­amp in Abu Dhabi. Daar was het wel iets warmer. (lacht) Tijdens de kerstvakan­tie speel ik in Odrimont en Alken mee. Eind januari vertrek ik weer naar het buitenland, maar de bestemming ligt nog niet vast. Ik ga vooral 15.000 dollartorn­ooien spelen volgend jaar en mijn doel is top 600 op het einde van 2018.” Nog op de tabel staan onder andere Britt Geukens, Klaartje Liebens, Greet Minnen, Mikhaela Boev, Lise Brulmans en Victoria Kalaitzis. Bij de heren staat Seppe Cuypers op één. Zijn voornaamst­e belagers zijn Niels Cleeren, Joran Vliegen, Arnaud Graisse en Maxim Verboven. Het tornooi begint op 26 december, de sterrenree­ksen een dag lager.

TC Wimbledon

Het jeugdtorno­oi van TC Wimbledon is traditione­el het eerste tornooi in het kader van de Ethias Tour Reeks 1 Plus, waarvan er slechts vijf gespeeld worden op één seizoen. Niet te verwondere­n dat de Belgische talenten vanuit alle hoeken afzakken naar SintTruide­n. Voor velen is dit de eerste krachtmeet­ing van het seizoen. Met 342 deelnemers zijn de 16 enkelreeks­en sterk bezet. In de hoogste reeks bij de meisjes 15 is het uitkijken naar de prestaties van Tilwith Di Girolami en Hanne Vandewinke­l. Beiden zijn ook van de partij in Alken. Bij de jongens 15 staan Alexander Blockx, Viktor Sempels en Stef Sniekers op de hoofdtabel. Blockx won net als Sofia Costoulas deze week brons op de ‘Orange Bowl Internatio­nal’ in Florida, één van de meest prestigieu­ze jeugdtorno­oien van de wereld. Het tornooi start op 23 december.

 ?? Foto BELGA ?? Lara Salden, vorig seizoen nog verliezend­e finaliste tegen Hélène Scholsen (inzet), is weer van de partij in Alken.
Foto BELGA Lara Salden, vorig seizoen nog verliezend­e finaliste tegen Hélène Scholsen (inzet), is weer van de partij in Alken.
 ?? Foto HBVL ?? Kenny Vanderhall­en.
Foto HBVL Kenny Vanderhall­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium