Het Belang van Limburg

Rychlicki verlost Noliko

Maaseik zet onsportief Izmir opzij in tiebreak

- Rob KWANTEN

De eerste twee punten van de nieuwe Champions League-campagne zijn een feit voor Noliko Maaseik. Het versloeg het niet altijd even sportieve Arkas Izmir na een tiebreak, waarin Kamil Rychlicki onhoudbaar was. Voorzitter Mathi Raedscheld­ers was geen getuige van het spektakel: hij werd gisteren met spoed geopereerd aan een liesbreuk. Maaseik, met Rychlicki én Cox op de bank, startte sterk. Met 3 punten gidste Bruno de Maaslander­s naar 8-6. Maar dubbele meters Fromm, Matic en vooral opposite Sanchez Bozhulev gooiden roet in het eten: 11-14. Maan en Bruno counterden op hun beurt naar 16-16. Beide teams speelden succesvol de side-out tot 23-23. Opnieuw Bruno versierde de eerste setbal, een monsterblo­k van Gevert beklonk de setwinst. De Steengoed Arena ontplofte. De thuisploeg kwam slordiger voor de dag in set twee. Tussen de vele opslagmiss­ers door ontregelde­n de floats van Koç de Maaseikse receptie: 8-11. Hoewel Bruno (10 op 10 na 2 sets) en Gevert vlot bleven scoren, hielden de Turken stand. Een lucky serve via het net van Matic hing de bordjes gelijk: 22-25.

Een opslagreek­s van kapitien Jelte Maan zette Noliko vervolgens weer op het goede spoor (3-0). Maar opnieuw kropen er slordighed­en in het Maaseikse spel. De Turken maakten gretig gebruik van de video challenge om het Maaseikse ritme te breken. Middenman Matic heerste, Sanchez Bozhulev bleef het blok verschal- ken: 8-11. Joel Banks gooide Cox en Rychlicki in de strijd in plaats van Maan en een vermoeide Gevert, maar tevergeefs. Vooral de opslagdruk liet bij momenten te wensen over. Noliko kreeg nog een cadeau van het arbitrale duo, dat tot consternat­ie van het talrijk opgekomen publiek niet 2325 maar 23-24 op het bord zette. Een slechte receptie van Bruno gaf de geïrriteer­de bezoekers dan toch waar ze recht op hadden: 2325.

Bravo

Geen driepunter dus voor Noliko, dat niet bij de pakken bleef neerzitten. Sighinolfi loste Mijatovic af in het midden en de Italiaan deed dat prima. Setter Blankenau, die een van zijn mindere dagen had, bracht met een ace de vlam weer in de pan: 16-14. Izmir, bij wie voormalig Maaseik-speler intussen in het veld was gekomen, klampte aan tot 20-20. Het gebruikte alle truken van de foor om de Maaseikena­ars van de wijs te brengen, maar dat was buiten Bruno en een zeer solide libero Dronkers gerekend: 25-21.

Rychlicki

In de tiebreak was Kamil Rychlicki die de thuisploeg over de streep trok. Met 2 punten op rij zette hij 3-3 om in 5-3. Een kloof die Izmir niet meer zou dichten. Bruno verzilverd­e bij 14-10 het eerste wedstrijdp­unt via het bezoekende blok.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Tammemaa en kapitein Maan tegenover Gokgoz.
Foto DICK DEMEY Tammemaa en kapitein Maan tegenover Gokgoz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium