Het Belang van Limburg

Doelman Vonckx redder in hoogste nood

Dit seizoen geen triple voor bekerkampi­oen Achilles Bocholt

- Ivo KWANTEN

Regerend bekerkampi­oen Achilles Bocholt heeft in de kwartfinal­es het onderspit moeten delven tegen Initia Hasselt. Initia is dus het zwarte beest voor Bocholt dit seizoen, want een paar weken geleden trokken de Hasselaars in de BeNeleague ook al aan het langste eind. De beste start was voor Bocholt. Initia Hasselt pufte bij een 2-4achtersta­nd, maar de oplossing lag voorhanden. Net als in de competitie­wedstrijd werd bij balbezit doelman Vonckx ingeruild voor een extra veldspeler. En het werkte opnieuw. De thuisploeg nam na twaalf minuten over, 5-4, en het overwicht vertaalde zich zelfs even in een kloof van vier doelpunten, 14-10(25') en 15-11. Maar bij 17-14 halverwege was de beslissing nog ver weg. Hasselt liet hetzelfde spel zien in de tweede helft, maar het rendement lag een stuk lager. De Hasselaren slikten een paar gemakkelij­ke tegengoals. Na veertig minuten waren de rollen bij 19-20 omgekeerd. Bocholt had het achterin netjes op orde, bovendien vond Hasselt geen openingen. Bij 19-21 flirtte de thuisploeg zelfs even met de uitschakel­ing. Maar in tegenstell­ing tot een paar dagen geleden in Neerpelt vochten de Hasselaren zich terug in de wedstrijd. Köhlen, Robyns vonden opnieuw de weg naar doel en Houbrechts en Van Der Goten deden er nog een schepje bovenop. De buit binnen bij 29-24 (55')? Niet dus. Bocholt pakte nog uit met een stevige remonte, 29-28, maar de gelijkmake­r strandde in de slotminuut op de voet van doelman Vonckx. “De moeilijke klip richting finale hebben we genomen, maar we zijn er nog niet”, aldus Vonckx. “Maar met deze ingesteldh­eid gaan we nog veel wedstrijde­n winnen. De riem kan er nu even af, maar na de winterstop blijven we op drie fronten actief.”