Het Belang van Limburg

“Zijn ploeg van het collectief”

- Pieter VANLOMMEL

Tans, Martens, Cuypers, Theunissen en Peusens hebben hun nominatie allerminst gestolen, als we hun trainer moeten geloven. “Het zijn stuk voor stuk goeie voetballer en op Dennis Theunissen na, die op dinsdag niet kan trainen, heeft niemand van hen al een training overgeslag­en”, haalt Janssen de loftrompet boven. “Deze nominatie is volledig hun eigen verdienste. Zaterdag vieren we ons kerstfeest­je. De afspraak is dat wie in de krant komt, moet trakteren. Het ziet er dus naar uit dat er heel wat uitgedeeld zal worden.” (lacht)

Het mag geen toeval heten dat uitgereken­d Rosmeer zo sterk vertegenwo­ordigd is in het elftal van de heenronde. Neem de cijfers er maar eens bij: de paarshemde­n behaalden de meeste punten van alle provincial­e ploegen in de heenronde, wisten het vaakst de nul te houden, verloren geen enkele wedstrijd in de heenronde en zijn samen met THES B en Vechmaal de productief­ste ploeg in Limburg. Dat kan tellen.

Het succes kwam er niet van de ene op de andere dag. “Van de groep die vorig jaar degradeerd­e uit derde provincial­e is bijna niemand vertrokken. Ook hebben we ons in elke linie versterkt, waardoor we een completere ploeg hebben. We beschikken daarboveno­p over drie à vier spelers die vlot scoren en dankzij de ervaring van een paar spelers panikeren we niet snel en kunnen we een scheve situatie alsnog rechttrekk­en”, vat Janssen de sterkte van zijn Stormvogel­s samen.

Opletten tegen de kleintjes

In het verleden wist Rosmeer al twee keer kampioen te spelen zonder ook maar één wedstrijd te verliezen op een volledig seizoen. “Dat huzarenstu­kje gaan we nu proberen over te doen”, knikt Janssen. “Aanvankeli­jk was ons doel bij de eerste vijf eindigen en een periodetit­el pakken. Die hebben we al op zak. Nu moeten we dus wel voor de titel gaan. Het zal erop aankomen om geen punten te laten liggen tegen de ‘kleinere’ ploegen. En om scherp aan de terugronde te beginnen. We openen tegen mijn ex-club Heis Sport, een te duchten tegenstand­er. Daar zullen we meteen vol aan de bak moeten.”

Zwaluwen

De grote titelconcu­rrent van leider Rosmeer luistert naar de naam Zwaluw Vechmaal, dat als eerste achtervolg­er van de Bilzerse ploeg op drie punten volgt. De kloof met het nummer drie, Heis Sport, bedraagt al zestien (!) punten. “Kwalitatie­f schat ik Vechmaal nog altijd iets hoger in”, laat Janssen zijn licht schijnen op de titelstrij­d. “Hun coach zei voor het seizoen zelf dat wie voor hen eindigt, kampioen wordt. Tegenover die individuel­e klasse stellen wij een sterk collectief. Ik heb in mijn loopbaan nog nooit met zo’n voorbeeldi­ge groep gewerkt. Bij ons bestaan er geen individuen. Met individuen win je overigens wel matchen, maar geen kampioensc­happen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium