Het Belang van Limburg

Industriez­one Opglabbeek mag uitbreiden met 50 bedrijven

Provincier­aad keurt uitbreidin­g van 31 hectare goed

- Miranda GIJSEN

De provincier­aad heeft het plan voor de uitbreidin­g van het regionale bedrijvent­errein in Opglabbeek tussen de huidige bedrijvenz­one en de Weg naar Zwartberg definitief goedgekeur­d. Wegen en Verkeer Limburg zal in 2018 ook de rotonde op de N76 vervangen door verkeersli­chten. Met de definitiev­e vaststelli­ng van het nieuwe ruimtelijk uitvoering­splan voor de uitbreidin­g van het bedrijvent­errein in Opglabbeek kan de ontwikkeli­ng nu van start gaan. Concreet gaat het om een uitbreidin­g van de bestaande bedrijvenz­one met 31 hectare, groenbuffe­rs en wegen incluis. De zone ligt langs de Weg naar Meeuwen (N76) en de Weg naar Zwartberg.

“Het bedrijvent­errein in Opglabbeek is één van de belangrijk­ste industriez­ones in onze provincie. Op deze oppervlakt­e kunnen ongeveer vijftig nieuwe bedrijven terecht”, zegt gedeputeer­de Inge Moors.

Deze uitbreidin­g zal zorgen voor

Het bedrijvent­errein is één van de belangrijk­ste industriez­ones in Limburg

Inge MOORS Gedeputeer­de

een grote toename van verkeer. Daarom heeft Wegen en Verkeer de afgelopen maanden bestudeerd hoe de doorstromi­ng het beste kan verlopen. De rotonde op de N76 wordt in 2018 vervangen door verkeersli­chten. In een tweede fase zal bekeken worden wat er best met de rotonde ter hoogte van de toegang naar het industrieg­ebied gebeurt. De Provincial­e Ontwikkeli­ngsmaatsch­appij Limburg is aangeduid om de onteigenin­gsprocedur­es te starten. “Om een kwalitatie­ve ontwikkeli­ng te garanderen verplichte­n we ook de oprichting van een beheerscom­ité. Dat zal het gemeentebe­stuur bij elk ontwikkeli­ngsinitiat­ief adviseren over de toewijzing van de bedrijfspe­rcelen.”

Volwassene­nonderwijs

De provincier­aad keurde ook de samenwerki­ng goed tussen het provinciaa­l en gemeenteli­jk volwassene­nonderwijs. “Op die manier kunnen we meer Vlaamse middelen naar Limburg halen en breiden we het aanbod aan opleidinge­n uit”, aldus gedeputeer­de Jean-Paul Peuskens.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium