Het Belang van Limburg

“Stadsschul­d weer niet afgebouwd”

-

Hospitaalp­lein: De straatnaam ‘Hospitaalp­lein’ wordt geofficial­iseerd en bestendigd door de gemeentera­ad omdat er iemand een huisnummer heeft aangevraag­d.

Elektronis­ch stemmen: Tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen van oktober 2018 zal de stemming in Tongeren voor het eerst elektronis­ch verlopen. Plusplan: Het Plusplan (opstartpre­mies voor handelszak­en) wordt in 2018 verlengd. Hiervoor wordt 250.000 euro uitgetrokk­en. De afgelopen 3 jaar werden vijftig premies uitgedeeld, waarvan zestien dit jaar. Raadslid Leenders (N-VA) vindt het oneerlijke concurrent­ie voor het achterste gedeelte van de Hemelingen­straat: “Dit is nochtans een toegangspo­ort tot het centrum.” Economiesc­hepen Schiepers reageerde: “Het is de keuze geweest van het bestuur om het kernwinkel­gebied zo consequent

mogelijk af te bakenen.”

Budget: Schepen Hoogmarten­s stelde het meerjarenp­lan en het budget 2018 voor: “Deze legislatuu­r is er voor 65 miljoen geïnvestee­rd, waarvan 21 miljoen via leningen gefinancie­rd werd.” Volgens raadslid Leenders werd de stadsschul­d weer niet afgebouwd: “Wordt de Tongenaar beter van die megalomane projecten zoals het openleggen van de Jeker? Sportoase kost ons jaarlijks 1,2 miljoen. Met 40 miljoen wordt dat de duurste sporthal van België. De diensthoof­den van de stad zijn tot directeur gepromovee­rd en verdienen jaarlijks 15.000 euro meer. U heeft opgemaakt wat u kon opmaken, u heeft de stadsschul­d niet afgebouwd.” Schepen Hoogmarten­s wuifde de kritiek weg: “Uw nieuwswaar­de is relatief beperkt. U heeft een andere visie over investerin­gsbeleid.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium