Het Belang van Limburg

Kandidaten ‘Temptation Island’ te biecht bij Goedele Liekens

Seksuologe babbelt na elke uitzending met vrijgezell­en en koppels in VIJF-programma ‘Goedele on Top’

- Benjamin PRAET

Goedele Liekens (54) zet mee haar schouders onder het nieuwe seizoen van ‘Temptation Island’. Jawel, dat leest u goed. In ‘Goedele on Top’, het eerste volwaardig­e onlineprog­ramma van VIJF, babbelt ze na elke uitzending met vrijgezell­en en koppels. “Ik ben seksuologe én psychologe, vanuit mijn vak kan je niet anders dan hier dolenthous­iast van worden.” Ooit was ‘Temptation Island’ het programma waar niemand naar keek, maar dat iedereen toch had gezien. Sinds de terugkeer van het format in 2016 is die sfeer gekeerd: vrienden spreken elke week af om samen te kijken, iedereen smult ervan zonder – of toch met weinig – gêne. En, in het komende seizoen krijgt de realityser­ie zelfs dat tikkeltje sérieux, godbetert: Goedele Liekens komt aan boord. Al wil ze dat zelf niet zo hebben gezegd. “Ik zoek gewoon antwoord op de vragen die iedereen zich thuis in de zetel stelt. In mijn typische stijl, dus speels.”

Liekens wordt de gastvrouw van ‘Goedele on Top’, het eerste volwaardig­e onlineprog­ramma van VIJF en dus enkel te zien op pc, tablet of smartphone. Daarin praat ze wekelijks direct na uitzending met de meest markante kandidaat uit de aflevering. Wat bezielde haar om hem te verlei- den, wat ging door zijn hoofd toen hij de beelden zag, wat is er nu precies gebeurd. Kortom, zowel de koppels als de vrijgezell­en klappen er uit de biecht.

“Ik heb twee diploma’s: in de psychologi­e en de seksuologi­e. ‘Temptation Island’ mogen analyseren is een droom, het ligt knal in dat vakgebied. Ik heb de voorbije seizoenen gekeken met mijn dochters. Toen we vorig jaar bijvoorbee­ld Lize zagen aanpappen met Ken, vroegen we ons af in hoeverre dat écht de schuld was van haar vriend Jefferson. Zulke zaken wil ik uitzoeken. En uiteraard kan een van de vragen zijn: Wat is je drijfveer om deel te nemen aan zo’n programma? Het iemand afraden kan niet, want de opnames zijn al achter de rug”, zegt ze lachend.

Online

Dat VIJF Goedele Liekens strikt voor een format dat enkel online te bekijken valt, toont hoezeer de zender gelooft in die nieuwe tvvorm. “Verschille­nde programma’s van SBS (dat VIER, VIJF en ZES overvleuge­lt, nvdr.) werden het voorbije jaar massaal online gevolgd: onze sites lokken meer dan 850.000 kijkers. Daarvan scoort ‘Temptation Island’ het best. Met ‘Goedele on Top’ willen we in 2018 inspelen op die digitalise­ring van het kijkgedrag én de status van ‘Temptation Island’ als het ultieme gesprekson­derwerp nog vergroten”, zegt woordvoers­ter Barbara Salomon.

Of we Liekens volgend jaar zelf terugzien op een exotisch Thais eiland, met een breedgesch­ouderde vrijgezel op de schoot? “Ik zou dolgraag deelnemen. Maar dan wel als seksuologe. (lacht) Al is dat uiteraard niet vanzelfspr­ekend, omdat je dan interferee­rt met de opnames en de relaties tussen de kandidaten. Nu, ik ben al blij dat ik even een project heb in België. Want het vele werk in het buitenland is heel belastend voor mijn privéleven.”

Ik zoek antwoorden op de vragen die iedereen zich thuis stelt, in mijn typische speelse stijl Goedele LIEKENS

 ?? FOTO WALTER SAENEN - WAS ??
FOTO WALTER SAENEN - WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium