Het Belang van Limburg

Wint Dalilla, Goedele of Xavier 'Slimste Mens'?

-

Het scheelde een dikke seconde, of acteur Filip Peeters had gisteravon­d het finalespel­letje nog gewonnen van journaalan­ker Goedele Wachters. Die had tien seconden om twee trefwoorde­n over Alex Callier te geven, maar pas bij de laatste seconde wist ze te vertellen dat Callier coach is bij 'The Voice'. Het leverde haar het laatste finalezitj­e op. Met Goedele Wachters en Xavier Taveirne is de VRT nieuwsdien­st opnieuw sterk vertegenwo­ordigd in de finale. Eerder had men zelfs met Freek Braeckman en Linda De Win de overwinnin­g beet. Goedele en Xavier nemen het vanavond op tegen Dalilla Hermans, die eerder negen aflevering­en in het spel bleef.

Wie er straks wint? Wij zetten ons geld in op Xavier Taveirne. Het kersverse gezicht van ‘De Zevende Dag’ liet tijdens eerdere deelnames blijken onder alle omstandigh­eden het hoofd koel te houden. Gaf al aan dat hij, in tegenstell­ing tot eerdere winnaars, ook niet als een bolleboos is beginnen studeren. Is elke dag met het nieuws bezig voor zijn werk, en het is gebleken dat hij daarmee én een pak algemene kennis ver geraakt. Ook gisteravon­d won hij met grote voorsprong.

Goedele Wachters is als journalist­e uiteraard ook op de hoogte van het kleine en grote leed in de wereld, en echt grote blunders heeft ze nooit gemaakt in ‘De Slimste Mens’. Toch raasde ze veel minder als een pletwals door het spel. Liet woensdagav­ond nog een pak punten liggen in het laatste spelletje toen ze ‘Oscar’ niet noemde bij de Al Gore-film ‘An Uncovenien­t Truth’. Echte winnaars laten zo’n klassieker­s onder de antwoorden niet liggen. Dalilla Hermans, activiste en schrijfste­r, is wellicht het meest gebeten om te winnen. Aan kennis zal het niet ontbreken, alleen moet de Antwerpse erop letten dat ze het spel ook tactisch onder controle heeft. Vloog er bij haar negende deelname uit toen ze vergat zich te laten zakken in het finalespel.(tove)

'De Slimste Mens', Vier, 21.40u

X

 ?? FOTO VIER ?? Goedele Wachters wachtte tot de laatste seconde om Filip Peeters naar huis te spelen.
FOTO VIER Goedele Wachters wachtte tot de laatste seconde om Filip Peeters naar huis te spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium