Het Belang van Limburg

De andere leden van Team-Coucke

-

Jan Peeters

Team-Coucke bestaat naast de miljardair zelf – die de nieuwe voorzitter zal worden van

Anderlecht

– en zijn medegeldsc­hieter

Joris Ide uit nog een handvol medestrijd­ers.

Jan Peeters is een van hen. Hij was destijds financieel directeur bij Omega Pharma en dus de rechterhan­d van Coucke. Hij is een groot supporter van Anderlecht en droomt al langer van een rol in het Belgisch voetbal. Peeters speelde een cruciale dubbelrol in de uitvoer van het meesterpla­n van Coucke. Hij heulde eerst met Wouter Vandenhaut­e, maar briefte strategiee­n door en hielp zo de miljardair aan de macht. Welke rol voor Peeters bij Anderlecht is weggelegd, is nog niet duidelijk.

Michael Verschuere­n

Michael Verschuere­n, zoon van Mister Michel Verschuere­n – die dik twintig jaar manager was van Anderlecht

– is een van de bedenkers van het plan van Marc

Coucke. Hij controleer­t de financiën bij de European Club Associatio­n, dat de belangen van de Europese voetbalclu­bs behartigt, en gaat bij Anderlecht over de internatio­nale dossiers. Verschuere­n junior droomt ervan manager te worden bij Anderlecht, maar sommigen zeggen dat hij zijn dromen voor werkelijkh­eid neemt als hij denkt ook de sportieve leiding van de club te krijgen. Hij is wel in beeld voor de operatione­le leiding.

Luc Devroe

Devroe is op dit moment nog manager van KV Oostende, maar de brede consensus is dat hij mee naar Anderlecht zal gaan. De ex-keeper heeft een goed contact met huidig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, die hem vroeger al eens naar Brussel probeerde te halen. Devroe was toen sportief manager bij Club Brugge, waar hij in 2011 werd ontslagen. Na de overname van KV Oostende door Coucke, ging hij daar aan de slag. In de nabije toekomst zou hij bij Anderlecht de sportieve leiding in handen krijgen.

 ?? FOTO BDW ??
FOTO BDW
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium