Het Belang van Limburg

“Bewoonster lag nog in bed toen we haar vonden”

Dodelijke brand in appartemen­t Stationsla­an

- Dirk ROEFFLAER

De bewoonster van een appartemen­t op de Stationsla­an in Tongeren heeft een brand woensdagna­cht niet overleefd. Toen de brandweer rond 0.45 uur ter plaatse kwam, was heel het gebouw al gevuld met een dichte rook. In de slaapkamer van de flat op de eerste verdieping troffen ze het levenloze lichaam van Lili Monard aan. Ze lag nog in haar bed, vermoedeli­jk is ze gestikt. De bewoners van het appartemen­t op de tweede verdieping alarmeerde­n de hulpdienst­en. Ze werden gewekt door de brandmelde­rs in het gebouw. Het slachtoffe­r is Lili Monard, de zestiger woonde alleen. Ze was gescheiden en had twee dochters. Monard werkte vroeger op het secretaria­at van een middelbare school.

Het gebouw in de Stationsla­an telt twee appartemen­ten. Op het gelijkvloe­rs bevindt zich reisbureau Allezzi. “Toen ik hier rond 4 uur aankwam, vernam ik het trieste nieuws. Lili woonde hier nog maar drie maanden. Ze had dit appartemen­t gekocht”, wist de uitbaatste­r van het reisbureau. “Het was een vriendelij­k dame. Veel contact hadden we niet. Haar twee dochters zijn vannacht nog langsgekom­en.”

Vriendelij­k

In het kapsalon vlak naast het reisbureau is de verslagenh­eid ook groot. “Ik heb vannacht op de muren horen bonken, maar dat gebeurt hier wel vaker”, weet de herenkappe­r. “Ik heb de buurman ook horen schreeuwen. Toen ik naar buiten ging, zag ik dat er rook uit het appartemen­t kwam. Die vrouw woonde hier sinds augustus. Ze was heel vriendelij­k. Wat excentriek gekleed en altijd fel geschminkt.” In het reisbureau is er rook- en waterschad­e. De bewoners van het bovenste appartemen­t hebben de nacht kunnen doorbrenge­n in een B&B. In hun appartemen­t was er enkel rookschade. “Toen we aankwamen in de Stationsla­an stonden de bewoners van het bovenste appartemen­t al op straat te wachten. In het gebouw hing er veel rook”, zegt waarnemend brandweerk­apitein Karl Moreas. “In de slaapkamer achteraan het appartemen­t op de eerste verdieping hebben we het slachtoffe­r gevonden. De vrouw was toen al overleden. De brand is in de slaapkamer ontstaan en was snel geblust.” Over de precieze oorzaak van de brand spreekt Moreas zich niet uit: “Dat kan een sigaret zijn geweest of een defect aan een elektrisch­e deken.”

Politie en parket hebben de zaak onderzocht. Ze gaan uit van een natuurlijk overlijden. Het lichaam werd overgebrac­ht naar Leuven voor een autopsie.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ??
FOTO DIRK ROEFFLAER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium