Het Belang van Limburg

Poolse arbeider verongeluk­t bij recyclageb­edrijf Rymoplast

-

In de Lommelse vestiging van recyclageb­edrijf Rymoplast is gistervoor­middag een arbeider verongeluk­t. Het slachtoffe­r is een 35-jarige Pool. Hij viel in onduidelij­ke omstandigh­eden in een trechter en werd dan door een pers, die plastic samendrukt, gegrepen. De arbeidsins­pectie ging ter plaatse voor een onderzoek. Dat onderzoek zal moeten uitwijzen wat er juist is misgelopen in het bedrijf op het Lommelse industriet­errein Maatheide. De werknemer is in onduidelij­ke om- standighed­en vijf meter lager in de trechter gevallen van een machine die plastic afval verwerkt. Vervolgens werd hij door de pers gegrepen. De man was overleden voor de brandweer en de mug-arts ter plaatse kwamen.

Zware klap

“Het ongeval gebeurde in een aparte afdeling binnen ons bedrijf. Daar komt het grof plasticafv­al binnen en wordt het samengeper­st”, zegt directeur Rolf Morssinkho­f. “De werknemer, die al zeker twee jaar bij ons in dienst was, is inderdaad tussen de pers geklemd geraakt. De juiste omstandigh­eden zijn nog niet duidelijk en worden verder onderzocht.”

Rymoplast heeft een relatief kleine Lommelse vestiging met een vijftigtal werknemers. “Iedereen reageert natuurlijk aangeslage­n. Met de politie zijn we gepaste opvang aan het organisere­n voor collega’s die daar nood aan hebben. We hebben zijn ploegmakke­rs ook de kans gegeven om naar huis te gaan. Het bedrijf is hier al 27 jaar actief. Altijd dragen we veiligheid hoog in het vaandel. Zo’n tragisch ongeval hebben we nog nooit meegemaakt. Het is een zware klap.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het is nog onduidelij­k hoe het ongeval precies kon gebeuren.
FOTO HBVL Het is nog onduidelij­k hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium