Het Belang van Limburg

Zonhovenaa­r staat terecht voor moordplann­en van 5.000 euro

-

Man wou vriend van ex uit de weg ruimen

Een 30-jarige Zonhovenaa­r moest zich gisteren in de Hasseltse correction­ele rechtbank verantwoor­den. Volgens het parket zou de man 5.000 euro hebben willen betalen om een vriend van zijn ex uit de weg te ruimen. Er is 12 maanden cel gevorderd. Volgens de verdedigin­g is de man in een dronken bui in de val gelokt. De relatie van de man liep in februari 2016 op de klippen. Een klant van het café waar hij werkte, had daarna een oog op zijn ex laten vallen. Volgens de verdedigin­g aarzelde de klant niet om de verdachte te treiteren met het stuklopen van de relatie. Dat viel de be- tichte zwaar.

Volgens het parket stuurde hij daarop naar zijn vroegere schoonvade­r een bericht met de melding dat hij 3.000 euro over had om de caféklant een lesje te leren en zelfs 5.000 euro om hem uit de weg te ruimen. “Er is duidelijk overleg geweest. Dit is hier niet de Far West”, sprak de procureur. De advocaat van de verdachte betwistte de feiten. “Er is geen bewijs van een strafbaar feit. In een dronken bui heeft hij aan de toog gezegd dat hij iemand een lesje wilde leren omdat hij hem het leven onmogelijk maakte. De volgende dag was mijn cliënt het gesprek vergeten. Hij is daarna in de val gelokt via sms-verkeer en met een opgenomen telefoonge­sprek nadat ze trouwens hem gebeld hadden. Hier had hij niet in mogen meegaan, maar een voorstel heeft hij niet via sms of aan de telefoon gedaan. Ik vraag de vrijspraak.” Vonnis op 18 januari.

Er is geen bewijs van een strafbaar feit. In een dronken bui heeft hij aan de toog gezegd dat hij iemand een lesje wilde leren

Advocaat van beschuldig­de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium