Het Belang van Limburg

FLUWELEN REVOLUTIE

Investeert Manchester City in KVO?

- Jürgen Geril

Na zijn vertrek naar Anderlecht beloofde Marc Coucke om KV Oostende in goeie handen te geven. Er ligt een plan op tafel waarbij maximaal 50 procent van de aandelen van KVO in Engelse handen komt – Manchester City wordt genoemd – en voor de andere 50 procent zoekt men tien Vlaamse investeerd­ers.

Een dikke week geleden zegde Coucke ziek af voor Oostende-KV Mechelen. Toen zou hij echter in Londen vertoefd hebben om te praten met een Engelse investeerd­er voor KV Oostende. Insiders menen te weten dat het om een Engelse voetbalclu­b gaat en dan komt al snel Manchester City in beeld. Dat maakt al deel uit van de City-groep, die ook al de voetbalclu­bs New York City (VS), Melbourne City (Aus), Yokohama (Jap), Girona (Spa) en Club Atletico Torque (Uru) bezit.

Manchester City is alvast op zoek naar partners waar het talenten kan stallen. De Engelse kandidaat-investeerd­ers willen dan wel graag dat sportief directeur Luc Devroe aan boord blijft bij KVO, maar Devroe wordt ook hardnekkig genoemd bij Anderlecht. De andere helft van de Oostendse aandelen moet in handen komen van tien Vlaamse investeerd­ers en die worden nu verzameld. Daarbij blijft de kans reëel dat Couckes vriend en bouwpromot­or Bart Versluys voorzitter wordt. Het ziet er alleszins naar uit dat Marc Coucke van achter de schermen wel de touwtjes in handen blijft houden bij KV Oostende.

Sta op en wandel. Marc Coucke (52) bewees bij KV Oostende dat hij een dode club weer springleve­nd kan maken. Anderlecht is helemaal geen dode club, maar het verstarde paars-witte instituut vol bobo’s had wel nood aan een dynamische ondernemer om het stof weg te blazen. Duracell-konijn Marc Coucke zal Anderlecht op zijn eigenzinni­ge wijze dirigeren, maar moet ook leren uit zijn fouten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium