Het Belang van Limburg

Minder suggesties over de opstelling

-

Om Anderlecht weer meer grandeur te geven, is niet alleen een overname van 100 miljoen nodig, maar moet ook nog eens 100 miljoen geïnvestee­rd worden. Dat was de boutade vooraf. In principe zou Marc Coucke dat kunnen – hij kan bij wijze van spreken Cristiano Ronaldo kopen – maar zo werkt hij niet. De raad van bestuur was gecharmeer­d door het sportieve plan van Coucke. “Dit is meer een sportieve keuze dan een financiele”, kregen we gisteren te horen. “Er was een nog beter bod.” Ja, Coucke kan eens zijn portefeuil­le opentrekke­n om een topspeler te kopen, zoals hij dat deed bij KVO, maar omdat hij zijn clubs leidt als een bedrijf, wil hij spelers ook met winst verkopen. Hij stelt strakke sportieve en financiële targets.

Eén van de problemen bij KVO was dat Coucke bij zijn coach steeds meer (dwingende) suggesties deed over de opstelling. In zijn beginperio­de bij Oostende deed hij dat niet, maar het verergerde en zowel ex-trainer Yves Vanderhaeg­he als huidige coach Adnan Custovic hebben dat al mogen merken. Ook al zullen ze dat nooit toegeven.

Coucke vond het bijvoorbee­ld vervelend dat Vanderhaeg­he Lombaerts niet gebruikte. Finaal laat hij zijn coach wel altijd de vrije keuze, maar dat soort (dwingende) suggesties zal Coucke toch niet moeten proberen bij Anderlecht en al zeker niet bij Hein Vanhaezebr­ouck. Gelukkig heeft Coucke het wel voor Vanhaezebr­ouck, ook een eigengerei­d karakter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium