Het Belang van Limburg

Miljoenenc­laim Ghelamco maakt geen indruk

-

Een voetbalclu­b op zich levert in principe weinig winst op. Daarvoor heeft een ondernemer als Marc Coucke een eigen stadion nodig. Meteen na zijn aanstellin­g bij Anderlecht liet Ghelamco evenwel fijntjes weten dat ze “hopen dat de nieuwe eigenaars de gemaakte engagement­en rond het Eurostadio­n zullen nakomen”. Ghelamco-baas Paul Gheysens zette dus druk en zwaait nog altijd met een schadeclai­m van 70 miljoen euro als Anderlecht de beginselak­koorden rond het Eurostadio­n niet nakomt.

Dat maakt evenwel weinig indruk op Coucke, die samen met zijn co-investeerd­er Joris Ide erg anti-Ghelamco is. Als eind januari de bouwvergun­ning voor het Eurostadio­n definitief wordt afgekeurd, zijn Coucke en co. ervan overtuigd dat Ghelamco’s eventuele schadeclai­m compleet onterecht zal blijken. Het is immers niet Anderlecht dat de bouwvergun­ning keldert. Dat is het probleem van Paul Gheysens.

Tot die vergunning­sbeslissin­g eind januari is gevallen, kan de club niets ondernemen in het stadiondos­sier. Marc Coucke heeft 50 procent van de aandelen in de Versluys Groep, het bouwbedrij­f van zijn goeie vriend Bart Versluys. Mogelijk wil die op een andere locatie dan Parking C een stadion bouwen dat de club zelf kan exploitere­n. Neerpede, waar nu het oefencompl­ex is, is daarbij een optie. De club moet daarvoor dan wel nog extra gronden verwerven in samenspraa­k met de gemeente. Een nieuwe Heizel werd ook al geopperd. Bij Oostende liet Coucke door Versluys in vijf maanden tijd een nieuwe tribune bouwen om meer inkomsten te genereren. Dat zal hij op termijn ook bij Anderlecht willen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium