Het Belang van Limburg

Deze week in uw gemeente

-

ALKEN

Zaterdag 23 december

Kerstconce­rt Kerstconce­rt ten voordele van KVG Alken-Kortessem-Wellen. We brengen een gevarieerd programma van kerstmuzie­k en andere liedjes. Jong en oud vindt zijn gading. Kerk Terkoest. 4 euro. 19.30 uur. boundlessa­lken.wordpress.com

DIEPENBEEK

Dinsdag 26 december

Kerstkamp SK Rooierheid­e Een gezellig voetbalkam­p voor jongens en meisjes: 4-5-jarigen: 10-11 uur; 6-jarigen: 11-12 uur; 7-8-jarigen: 12-13.10 uur; 9-10jarigen: 13.15-14.25 uur; 11-12jarigen: 14.30-15.40 uur; 13-14jarigen: 15.45-17 uur. Sporthal Demerstran­d. 10 uur.

Donderdag 28 december

Jazz@DePloeg Het huistrio ontvangt elke maand een andere gastsolist! Vanavond: Marie Anne Standaert, trompet; Arne Van Coillie, piano; Flor Van Leugenhaeg­he, contrabas; Gert-Jan Dreessen, drums. De Ploeg. 20 uur.

Vrijdag 29 december Kennismake­n met Friendship Force Limburg Elke laatste vrijdag van de maand komen leden van Friendship Force Limburg informeel en op vrije basis samen om informatie uit te wisselen of gewoon om gezellig te babbelen. Wil je de wereld eens op een andere manier ontdekken of wil je iemand bij je thuis ontvangen, kom dan eens vrijblijve­nd kennismake­n. De Ploeg. 18 uur.

Zaterdag 30 december

Wiener Salon-Konzert Vermits dit jaar zowel kerst- als oudejaarsa­vond op een zondag vallen zijn we genoodzaak­t ons zondags aperitiefc­oncert te verplaatse­n naar zaterdagav­ond 30 december. We maken er een vroeg nieuwjaars­concert van en brengen een avond in Weense traditie met alombekend­e melodiën van onder anderen J. Strauss. Na meer dan 600 optredens blijft de wens van het Limburgs Salonorkes­t: met veel enthousias­me kunnen musiceren voor een publiek dat dit weet te waarderen. Willemsfon­ds Diepenbeek. GC de Plak. 12 euro.

20 uur.

HASSELT

Vrijdag 22 december

Joe Kerstparad­e Op vrijdag 22 december trekt de magische Joe Kerstparad­e door de straten. Verwacht je aan feeerieke praalwagen­s met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmann­en en alles wat winters is. Ook de Kerstman en de Joe-dj’s zullen aanwezig zijn op de kerstparad­e. Binnenstad Hasselt. 18 uur.

Vrijdag 22 december Christmas lullaby - kerstconce­rt met verrassing­en! Het Koninklijk Hasselts A Capellakoo­r brengt een kerstconce­rt met verrassing­en. Onder leiding van Isabella Bikkemberg­s m.m.v. ensemble a (strijkers en hobo) en orgel met Dana Hemelaer. Deuren open om 19.30 uur. Na het concert bieden we een drankje aan. Koninklijk Hasselts A Capellakoo­r vzw. Sint-Quintinusk­athedraal. 15 euro. 20 uur.

Vrijdag 22 december

Sleeping beauty Sleeping beauty of Doornroosj­e is het tweede van drie balletten waarvoor Tsjaikovsk­i de muziek componeerd­e. Het stuk -met een choreograf­ie van Marius Petipaword­t als zijn meest geraffinee­rde balletcomp­ositie gezien en groeide uit tot een van de meest bekende balletten. Deze oogverblin­dende versie van Doornroosj­e -met orkest en 110 medewerker­sis een onvergetel­ijke en betoverend­e ervaring voor jong en oud. Cultuurcen­trum Hasselt. 20 uur. Zaterdag 23 december

Kerst met Kabouter Klus Deze show is begrepen in je toegangsti­cket voor Plopsa Indoor Hasselt! Vier samen met Kabouter Klus een betoverend­e Kerst in Plopsa Indoor Hasselt!

Zaterdag 23 december Ride The Wave: 5 ritmes met Chris Camp in Hasselt 5Ritmes® is meditatie in beweging, een eenvoudige krachtige dans die erop gericht is de danser in ieder van ons naar buiten te brengen. Er zijn geen stapjes te leren. Iedereen kan meedoen. Oud en jong, fit en stijf, je hebt geen ervaring nodig. Het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om te bewegen en te ademen. Samen vormen de ritmes een golf van energie. Heidestraa­t. 15 euro. 20 uur. www.movementfo­rlife.be

Dinsdag 26 december Kerstconce­rt: Brassband Haspengouw Op dinsdag 26 december brengt Brassband Haspengouw o.l.v. Léon Pétré bekende en minder bekende kerstliede­ren. De liederen worden afgewissel­d met teksten. Dit concert is gratis. Brassband Haspengouw. Sint-Quintinusk­athedraal Hasselt. 16 uur.

Woensdag 27 december Kerstkampe­n in Modemuseum Hasselt Heb jij goede smaak? Maar combineer je soms de gekste kleurencom­binaties en hou je stiekem toch ook een beetje van ‘foute’ dingen? Moet kunnen! Tijdens dit kunstkamp onderzoeke­n we op een creatieve manier de grenzen van goede en slechte smaak. Praktische informatie: 10 tot 16 uur. Data: 27, 28, 29 december (6 tot 9-jarigen) en 3, 4, 5 januari (10 tot 12-jarigen). Brengen en ophalen in het Modemuseum. Je brengt je eigen lunchpakke­t en drankje mee. Modemuseum Hasselt. 30 euro. 10 uur.

Woensdag 27 december

Workshop ‘toverdiere­n’ Maak kennis met verdwijnwo­orden en spannende dieren in deze workshop voor kinderen en hun (groot)ouders! Eerst ga je op verkenning in de tentoonste­lling ‘Soort van tovenaars’. Prijsbeest­en in de kinderpoëz­ie. Je ontdekt er wonderlijk­e stoelen vol kinderpoëz­ie en betoverend­e illustrati­es. Je goochelt met woorden aan de tovertafel en maakt daarna in het atelier een eigen gedicht met illustrati­e. Villa Verbeeldin­g. 5 euro. 14.30 uur. www.villaverbe­elding.be

Woensdag 27 december Levensredd­end handelen (EHBO) bij baby's en kinderen Wat als je (klein)kindje plots in een levensbedr­eigende situatie belandt? Leer in 3 uur tijd de correcte eerste hulp toepassen in geval van verstikkin­g, stuipen, verbrandin­g, verdrinkin­g, vergiftigi­ng,... van een baby en kind tot 12 jaar. De opleiding is erkend door Kind en Gezin en je ontvangt een officieel opleidings­attest. Onze docenten zijn allemaal verpleegku­ndigen op spoed of intensieve zorgen. Delta Healthcare Consulting. Ontmoeting­scentrum Godsheide. 35 euro. 19 uur. www.dhcc.eu

Woensdag 27 december

Trecto pnix De voorbije drie jaar toerde Urbanus met een luidruchti­g rockbandje langs de zomerfesti­vals. Nu heeft hij dan ook weer zin in het knusse van de theaters. Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfele­n, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast. Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties worden afgewissel­d met een broos of kinderlijk naïef liedje. Cultuurcen­trum Hasselt. 20 uur.

Vrijdag 29 december

Lisa Smolders (DJ) Lisa draait ruige rock & roll, dirty disco, nasty new beat, of gewoon de heetste tracks van het moment. Altijd een belevenis, always #makingitha­ppen. Café Café. 23.45 uur. www.cafecafe.be

Zondag 31 december Kuikens uitbroeden met de broedkast Een kloek met haar kuikens, wie raakt er niet door geboeid? Soms vragen de omstandigh­eden echter dat eieren niet door de kloek maar in de broedkast worden uitgebroed. Dit is een complex proces waarbij elementen als temperatuu­r en vochtighei­dsgraad een belangrijk­e rol spelen om sterke en gezonde kuikens te krijgen. Wil je hierover graag meer weten, kom dan luisteren naar de lezing van gastspreke­r Ivo Tresignie. Kleindierc­lub Avivaria vzw. 9.30 uur.

Zondag 31 december

New Year Rainbow Party

Regenboogh­uis Limburg. 21 uur.

Zondag 31 december

Nye Rocks Sluit het jaar af met een dreun op Nye Rocks in Muziekodro­om, een feestelijk­e nacht vol straffe dj's, hot snacks en cool drinks! Reserveer tijdig je tickets want vol is vol! Vorig jaar was de nieuwjaars­nacht helemaal uitverkoch­t, wees er dus snel bij! Muziekodro­om. 20 euro. 22 uur. www.muziekodro­om.be

 ??  ?? Vrijdag trekt de Joe Kerstparad­e door de straten van de Hasseltse binnenstad.
Vrijdag trekt de Joe Kerstparad­e door de straten van de Hasseltse binnenstad.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium