Het Belang van Limburg

Schouder kruipt in hoofd

LUCA BRECEL beëindigt 2017 met pijnlijke nederlaag

- Marnik GEUKENS

Luca Brecel beëindigt een fantastisc­h 2017 met een valse noot. Niet alleen de 5-1-bolwassing op de German Masters baart hem zorgen. Het is vooral zijn schouderpr­obleem, dat steeds dieper in zijn hoofd kruipt. Het is een poos geleden dat we Luca Brecel (WR 11) zo ondermaats zagen presteren als gisteren in Barnsley. Tegenstrev­er Hammad Miah (WR 79) kreeg kans na kans om één van de strafste overwinnin­gen in zijn carrière te boeken. De meest onbegrijpe­lijke missers werden afgewissel­d met fausse queues en een lekke verdedigin­g. In minder dan twee uur was het pleit beslecht.

“Op deze manier kan het niet verder”, zuchtte een grieperige Luca Brecel na afloop. “Mijn schouder blijft me zorgen baren. Het is meer een technisch dan een medisch probleem. Ik heb niet echt pijn, maar ik sta slecht aan de tafel. Ik heb het gevoel dat ik helemaal verkeerd instap, waardoor ik uit balans ben. Dat zorgt voor zoveel twijfels dat zelfs de makkelijks­te shots de mist ingaan.”

Henry

Luca Brecel moet snel op zoek naar een oplossing voor het probleem dat hem nu al enkele maanden achtervolg­t. Op 14 januari speelt hij in het Lon-

TURNEN

Maroney eist schadeverg­oeding - De Amerikaans­e McKayla Maroney beweert zwijggeld (een miljoen euro) te hebben gekregen van haar federatie om niets naar buiten te brengen over het misbruik door voormalig teamarts Nassar. Ze eist nu een schadeverg­oeding omdat de federatie de affaire naar buiten bracht.

Waem zet punt achter carrière De 20-jarige Laura Waem heeft gisteren de profession­ele turnsport vaarwel gezegd. Ze sukkelde met een achillespe­esblessure en zal zich nu volop focussen op haar studies farmaceuti­sche wetenschap­pen.

Waem was de voorbije jaren een vaste waarde in het Belgische meisjestea­m. Vorig jaar was ze met dat Belgische team in Rio aanwezig op de Olympische Spelen, als eerste nationale turnploeg sinds 1948. Ze bëeindigde­n de teamcompet­itie als twaalfde.

ZWEMMEN

Buys twee keer op podium in Lausanne - Op de Swim Cup in Lausanne werd Kimberly Buys woensdag derde op de 50m dense Alexandra Palace tegen Mark Allen zijn eerste wedstrijd ooit op de Masters. “Misschien moet ik mijn excoach Chris Henry nog eens opzoeken. Hij is gespeciali­seerd in vlindersla­g en klokte ze af na 25.94. Gisteren werd ze tweede op de 100m in 56.97. De zege was voor de Japanse Rikako Ikee (55.64).

WIELRENNEN

Ronde van Het baskenland eindigt met bergrit - De Ronde van het Baskenland eindigt dit jaar niet met een individuel­e tijdrit maar met een bergrit. De voorbije jaren stapten veel renners af voor de slottijdri­t met het oog op de Waalse klassieker­s. De tijdrit vindt nu plaats op dag vijf.

DARTS

Huybrechts in eerste ronde onderuit - Kim Huybrechts (PDC-18) heeft zich gisteren in het Alexandra Palace van Londen niet voor de tweede ronde van het PDC wereldkamp­ioenschap darts kunnen plaatsten. De 32-jarige Antwerpena­ar moest tegen James Richardson (PDC-53) een 3-0 nederlaag incasseren.

ATLETIEK

Profcontra­ct vier Waalse atleten niet verlengd - Het profcontra­ct van vier van de twaalf atleten bij de Franstalig­e Gemeenscha­p wordt die thematiek: de samenhang tussen het brein en het lichaam aan de snookertaf­el. In elk geval wil ik op een andere manier aan tafel staan op de Masters. Want dit is heel frustreren­d.” niet verlengd omdat ze geen of onvoldoend­e sterke prestaties leverden in 2017. Jeroen D’hoedt (3.000m steeple), Abdelhadi El Hachimi (marathon), Cynthia Bolingo (200m) en Antoine Gillet (4x400m) zien een einde komen aan hun profession­eel sportersbe­staan. Dat maakte het Ministerie van Sport van de Franstalig­e Gemeenscha­p gisteren bekend.

FUTSAL

BEKER VAN BELGIË - Gelko Eisden-Dorp is er woensdagav­ond niet in geslaagd zich te kwalificer­en voor de kwartfinal­es van de Beker van België. Bij Moeskroen verloor het met 10-9. Eerder plaatste Wellen zich wel. Vanavond doen ook Gelko Hasselt (in Malle-Beerse), Leopoldsbu­rg (tegen Noorderwij­k) en Heusden-Zolder (tegen Charleroi) een gooi naar de laatste acht.

FT Antwerpen - Dimitri Nesen, ex-Hasselt, werd tegen Charleroi zwaar aangetrapt en mist de rest van het seizoen. Hij liep een zware voetblessu­re.

Onbetong UKM Tongeren - De derdeklass­er speelt vanavond (20.45 uur) een inhaalweds­trijd tegen Noorderwij­k B.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kopzorgen voor Luca Brecel.
FOTO JEFFREY GAENS Kopzorgen voor Luca Brecel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium