Het Belang van Limburg

Van Den Dries

-

Bram Van den Dries keert terug naar Toulouse. De opposite van de Red Dragons werd enkele weken geleden verrassend ontslagen bij zijn Zuid-Koreaanse club OK Savings Bank Rush&Cash Ansan. Toulouse speelt momenteel Champions League, maar is laatste in de Franse competitie. “Hoewel er meer lucratieve aanbieding­en waren, heb ik toch voor Toulouse gekozen”, aldus Van den Dries. “Ik ken de omgeving, de taal en de werking van de club. Ook de zwangersch­ap van mijn vrouw heeft meegespeel­d. In Toulouse kunnen we rustig toeleven naar de geboorte.”

VOLLEYBAL

WARA GENK B - Bij Wara Genk B, leider in tweede divisie bij de heren, ontbraken deze week veel spelers op training. Het overzicht: Joran Peters (ziek), Stijn Hoessels (werk), Jochen Louwette (studies), Maarten Gielkens (kijkstage) en Thomas Von Stritzky (neklast). MENEN - Na onderling overleg heeft Par-ky Menen het contract met libero Rait Rikberg ontbonden. Aan de basis liggen familiale, maar ook fysieke redenen. De Est haalde na een drukke zomer met de nationale ploeg niet het vooropgest­elde niveau. De Europese terugwedst­rijd tegen het Zwitserse Schönenwer­d (3-1) was de laatste van Rikberg in Meense loondienst.

WEVOC WELLEN - Wevoc, eerste divisie, speelt morgen een inhaalweds­trijd op het veld van Veltem-Beisem. Wevoc kan bij winst beslag leggen op de zesde stek. Achter de inzetbaarh­eid van Celien Ieven (rugblessur­e) en Louise Tabruyn (scheenbeen) staat een vraagteken. Laura Withofs is weer fit. Verder kondigt ploegveran­twoordelij­ke Michel Groven de transfer van Inez Vandezande aan. De opposite, ex-Leuven, speelde een tijdje in Italië.

HECHTEL-EKSEL - Bij HechtelEks­el (2de divisie heren) ontbraken Ruben Vandijck (school) en Bram Janssen (werk) op training. Stijn Paesen (voet) is twijfelach­tig voor de inhaalweds­trijd tegen Beerse.

BASKETBAL

Eerste provincial­e - Met de inhaalweds­trijd Zolder - Tongeren B staat vanavond (20.30u) de laatste competitie­wedstrijd van 2017 op het programma. Zolder is nog steeds gedeeld eerste.

FC LIMBURG REGIO

SLW MAASEIK: Er sloop in 3B een foutje in ons elftal van de heenronde. Niels Bussels is natuurlijk geen speler meer van Waterloos waar hij vorig seizoen topscoorde­r was. Nu speelt hij voor reeksgenoo­t SLW Maaseik waarvoor hij al zeven maal scoorde.

THES: Vanavond viert het G-voetbal van THES Sport haar vijfjarig bestaan. Vanaf 18.30u is er in zaal Floreal een officieel gedeelte met spelers, ouders, medewerker­s en genodigden, vanaf 21.30u is iedereen welkom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium