Het Belang van Limburg

Droomtrans­fer naar paars-wit

Na knappe prestaties bij STVV versiert Pieter Gerkens vierjarig contract bij Anderlecht

-

De historisch­e sportmomen­ten waren ontelbaar in 2017. Daarom brengen we u met plezier een eigenzinni­g jaaroverzi­cht. We kruipen niet zelf in de pen, maar gaan te rade bij twaalf Limburgse topsporter­s. Zij blikken terug op hun eigen straffe toeren en becommenta­riëren ook drie speciale momenten uit andere sporten.

Een jaar geleden stond hij onder Ivan Leko niet eens in de STVV-basis, toch ontpopte Pieter Gerkens zich in de eerste helft van 2017 nog tot absolute sterkhoude­r van de Kanaries. Met resultaat: op 19 juni mocht hij zijn handtekeni­ng zetten onder een vierjarig contract bij het grote Anderlecht. En ook daar springt Gerkens in het oog. “Het werd een topjaar voor mij”, lacht de Bilzenaar.

“Vanaf maart liep het echt als een trein”, mijmert Pieter Gerkens. De 22-jarige middenveld­er zat in de eerste maanden onder Ivan Leko niet eens bij de STVV-elf. Eens dat wel het geval werd, was er geen houden meer aan en leidde Gerkens de Kanaries mee naar poulewinst in play-off 2. “STVV begon plots volop te draaien. Ik was één van de pionnen die daar op het einde van het seizoen van kon profiteren”, aldus Gerkens. “Anderlecht kwam vanaf dat einde van het seizoen aankloppen. Daar zeg je niet ‘neen’ tegen. Zeker toen Ivan Leko ook nog eens naar Brugge vertrok, was de zaak al bij al vrij snel beklonken.”

Overgangsj­aar

Gerkens verhuisde voor 1,5 miljoen naar Anderlecht, hij tekende er een vierjarig contract. “Het was vooral Weiler die me graag naar het Astridpark haalde. Maar hij zag me liefst van al in een iets meer verdedigen­de rol. Daarin moest ik nog groeien. Vandaar dat ik in het begin nauwelijks van de bank kwam. Ik maakte me daar geen zorgen over. Ik had van in het begin gesteld dat dit een overgangsj­aar voor mezelf zou worden. Als ik dan zie waar ik nu sta, kan ik alleen maar heel tevreden zijn.”

Onder Vanhaezebr­ouck wordt Gerkens uitgespeel­d als aanvallend­e middenveld­er, daar speelt hij het liefst. “Die offensieve rol ligt me. Leko speelde me bij STVV ook op die manier uit. Ik ben hem dankbaar dat hij me mijn kwaliteite­n op die plek liet inzien. Het is zonder twijfel mijn beste plaats. En ik kan nog stappen zetten. Met als doel prijzen te pakken bij Anderlecht uiteraard.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Gerkens scoorde dit jaar voor Anderlecht in de Champions League, tegen Celtic.
Foto PHOTO NEWS Gerkens scoorde dit jaar voor Anderlecht in de Champions League, tegen Celtic.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium