Het Belang van Limburg

Joe Kerstparad­e trekt vanavond door Hasselt

-

Vandaag trekt de derde Joe Kerstparad­e door de straten van de Hasseltse binnenstad. Nog tot zondagavon­d kampeert de radiozende­r op Winterland, waar de parade ook zal starten en eindigen. Er worden zo’n 25.000 toeschouwe­rs in de stad verwacht. “De Joe Kerstparad­e zal bestaan uit elf paradewage­ns en een reeks wandelgroe­pen”, legt Joewoordvo­erder Machteld Paredis uit. “Het zijn stuk voor stuk feeërieke praalwagen­s, mooi verlicht, met sfeervolle muziek, sneeuwmann­en, kerstelfen en de Kerstman. Onze parade begint trouwens op een heel opmerkelij­ke manier: met de Joe-karaokewag­en. Joe-dj’s Raf Van Brussel en Sven Ornelis staan bovenop de wagen. Raf zingt en Sven is MC van dienst. Hun Joe-collega’s Anke Buckinx, Tess Goossens, Alexandra Potvin, Carl Schmitz, Bjorn Verhoeven en Kenneth Stevens wandelen naast en voor de karaokewag­en en verzamelen de verzoeknum­mers van het publiek. Er worden natuurlijk wel alleen maar kerstnumme­rs gezongen.”

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx zorgt vandaag alvast voor de passende opwarming. Zij draaien tussen 8 en 18 uur de Kerstparad­e Top 100 in het Joe Christmas House op Winterland in Hasselt. “Zo bereiden we de Joe-luisteraar­s voor op het magische spektakel van die avond met de honderd beste kerstplate­n”, klinkt het.

Live verslaggev­ing

“Maar ook tijdens de Joe Kerstparad­e wordt er radio gemaakt. Zo loopt Joe-dj Jan Bosman als vliegende reporter mee in de parade. Geregeld brengt hij rechtstree­ks vanuit de parade live verslag uit dat hij dan doorspeelt aan Leen Demaré, die op dat moment radio maakt in het Joe Christmas House met de Kerstparad­e Show.”

Sven Ornelis en Anke Buckinx openen de parade feestelijk om 18 uur op het Kolonel Dusartplei­n. De Joe Kerstparad­e rijdt via de Maastricht­erstraat, de Sint-Jozefsstra­at, de Guffenslaa­n, de Koning Albertstra­at, de Hoogstraat, de Demerstraa­t, de Witte Nonnenstra­at, de Bonnefante­nstraat en de Badderijst­raat en eindigt tenslotte op het Kolonel Dusartplei­n. Het hele spektakel is gratis toegankeli­jk.

 ?? FOTO JOE ?? Met feeërieke praalwagen­s trekt de Joe Kerstparad­e vanavond door de Hasseltse straten.
FOTO JOE Met feeërieke praalwagen­s trekt de Joe Kerstparad­e vanavond door de Hasseltse straten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium