Het Belang van Limburg

Afro Latino, Blues Peer én Bospop in hetzelfde weekend

Komende festivalzo­mer zullen voor het eerst in hun bestaan de festivals Afro Latino in Bree, Blues Peer en Bospop in Weert in hetzelfde weekend vallen.

-

De reden dat de drie festivals op één morzel grond samenvalle­n in het weekend van 13 tot 15 juli is het schuiven van zowel Afro Latino als Bospop. “Wij zitten sinds onze verhuis altijd op het tweede weekend van juli,” zegt Kristof Henseler van Afro Latino. “Maar 1 juli valt volgend jaar op een zondag, niet echt een vol weekend. Plus er is het OLS in Kinrooi dat beslag legt op de politiedie­nsten. Daarnaast zijn er ook praktische redenen. De eigenaar van de festivalwe­ide mag pas maaien na 23 juni. Daardoor krijgen we niet alles tijdig opgebouwd voor het weekend van 6 tot 8 juli.”

Ander publiek

Dat ze samenvalle­n met Blues Peer vindt hij spijtig “maar een probleem is het niet denk ik: we zitten met een heel ander publiek. Ik denk dat Bospop en Blues Peer samen in een weekend meer concurrent­ie kan opleveren.”

Jan Meurs van Blues Peer is het daar mee eens. “Wij houden traditione­el vast aan de derde week van juli voor ons festival,” zegt hij. “Afro Latino is een andere vijver, Bospop is een ander verhaal. Ooit zijn we nog eens samengeval­len met het festival in Weert. Zij wilden toen met ons praten over een datum, maar wij zijn daar toen niet op ingegaan. Nu hebben we niks van hen gehoord.” Bospop had vorig jaar wel Doe Maar en Madness op de affiche staan. Bands die zeker zouden werken op Afro Latino. “Ik denk niet dat Bospop elk jaar bands gaat programmer­en die ook in ons vaarwater zitten,” zegt Kristof Henseler. Tot nog toe lijkt die theorie te kloppen: Bospop kondigde voor 2018 o.a. Billy Idol, Live, A-Ha, Jonathan Jeremiah en Southside Johnny & The Asbury Jukes, aan. Rock Herk valt niet samen met al de anderen: zij gaan voor het weekend van 20 en 21 juli.

 ?? FOTO EPA ?? Billy Idol speelt volgend jaar op Bospop.
FOTO EPA Billy Idol speelt volgend jaar op Bospop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium