Het Belang van Limburg

Jinglebell­s in de bioscoop

Zeven filmtips voor de kerstvakan­tie

-

HASSELT

- Dankzij de kerstperio­de en het slechte weer krijgen de bioscopen weer een boost. Tijd dus om de leukste familiefil­ms in de spotlights te plaatsen. May the cinemaforc­e be with you.

Waarom zien? Jawel, dé kerstkrake­r van het jaar is niet ‘The Last Jedi’, maar die koddige beer genoemd naar een bekend Londens metro- en treinstati­on. Regisseur-scenarist Paul King overstijgt het concept ‘kinderfilm’ door flauwheid en sentimenta­liteit te vervangen door naïviteit, onschuld en ‘Pink Panther’-slapstick. Met daarnaast ook nog acteurnumm­ertjes van Hugh Grant, als de meest narcistisc­he acteur aller tijden, en Brendan Gleeson, als bajesklant met de culinaire sérieux van Sergio Herman en het hart van Tom Hanks.

Publiek? De hele familie, de jeugd van 6 tot 96. Waarom zien? ‘Star Wars’ blijft een fenomeen. Rian Johnson is de beste regisseur die ooit een ‘Star Wars’-film heeft mogen maken en tussenafle­veringen, zoals destijds ‘The Empire Strikes Back’ er een was, blijken altijd spannender en grootser dan de andere delen. Meer nog, er wordt eindelijk behoorlijk geacteerd in een ‘Star Wars’-film en de geweldige climax op de rode vlakte met een laag zeezout is visueel de beste scène uit de serie. Publiek? Iedereen vanaf 10 jaar, maar bekijk wel eerst ‘The Force Awakens’

 ?? Foto ISOPIX ?? Daisy Ridley als Rey.
Foto ISOPIX Daisy Ridley als Rey.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium