Het Belang van Limburg

ECO-oh wil capaciteit verdubbele­n

-

Het recyclageb­edrijf ECO-oh (vroeger Ekol) met hoofdkwart­ier in Houthalen en vestiging in Laakdal, wil tegen 2020 zijn capaciteit verdubbele­n. Daarmee anticipeer­t de verwerker van plastic afval op een recente beslissing van Europa, waarbij 55 procent van het plastic huishoudel­ijk afval tegen 2025 gerecyclee­rd moet zijn.

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

ECO-oh werd in 1989 opgericht door de KS, Ovam, LVM en Eurobox, toen nog onder de naam Ekol. Het bedrijf werd in 2010 overgenome­n door Koen Verhaert. In 2015 werd de naam gewijzigd in ECO-oh. Het bedrijf telt momenteel 45 medewerker­s in de vestiginge­n in Houthalen en Laakdal. Het is het enige bedrijf in ons land dat gemengde huishoudel­ijke plastics, zoals botervloot­jes, yoghurtpot­jes, plastic zakjes of speelgoed omzet in nieuwe grondstoff­en en producten. Denk daarbij aan compostbak­ken of palen voor bewegwijze­ring, of straatmeub­ilair en zitbanken. Het bedrijf verwerkt nu al restplasti­cs van meer dan twee miljoen Vlamingen, via de ‘roze zakken’. Daarvoor beschikt ECO-oh over een machinepar­k dat alle soorten plasticafv­al kan verwerken.

Europa

Ondertusse­n wil Europa dat ons land tegen 2025 meer dan de helft (55 procent) van het plastic afval recycleert. Tegen 2035 moet dat zelfs 65 procent zijn. “Hierdoor zullen de ingezameld­e volumes op korte termijn vervijfvou­digen”, stelt Stefan Wauters van ECO-oh.

Het Houthalens bedrijf gaat daarom de komende jaren fors investeren in een verdubbeli­ng van de capaciteit. Daarmee is een investerin­g van minstens 5 miljoen euro gemoeid. Om die groei in goede banen te leiden, is Lorenzo Delorenzi als nieuwe CEO voor ECO-oh aangetrokk­en. Hij brengt zijn ervaring van bij verpakking­sgroep Van Genechten, Borealis en Tetra Pak mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium