Het Belang van Limburg

“Twee keer winnen en dan voetbal even vergeten”

-

De Genkse ziekenboeg mag dan wel uitpuilen, toch is één man al zeker van zijn vertrouwde stek onder de lat: Danny Vukovic. “Het lijstje met geblesseer­den is ongeloofli­jk”, bevestigt de Australisc­he doelman, die verlangt naar een welverdien­de vakantie met zijn gezin. “We kijken ernaar uit om het voetbal even te vergeten en tot rust te komen.” Philippe Clement staat voor zijn vuurdoop in de Luminus Arena. “Het was een grote aanpassing voor iedereen, maar we beginnen allemaal opnieuw vanaf nul”, zegt Danny Vukovic. “Dit is een kans voor alle spelers om zich te bewijzen. Ik ga er wel vanuit dat ik onder de lat zal staan. (lacht) Het lijstje met geblesseer­den is ongeloofli­jk. Het is nooit een goede zaak als één derde van je selectie geblesseer­d langs de kant staat.”

Statistiek­en

De Australisc­he doelman werd eerder deze week nog door onze lezers verkozen tot ‘Speler van de maand ’. Met zes clean sheets en 21 tegendoelp­unten in 18 competitie­wedstrijde­n kan de 32-jarige Vukovic intussen aardige cijfers op tafel leggen. “Ik ben nooit bezig met statistiek­en. Het is nooit de prestatie van één individu, maar van een hele ploeg. We slikten in bepaalde wedstrijde­n te veel doelpunten, maar de clean sheets bewijzen dat we ook de nul op het scorebord kunnen houden.”

Vakantiepl­annen

Vukovic lichtte tot slot zijn plannen tijdens de feestdagen toe. “Ik ga op vakantie met mijn gezin. Het is al anderhalf jaar geleden dat ik nog eens vrijaf had. Eind vorig seizoen vertrok ik met Australië naar de Confederat­ions Cup en vervolgens landde ik in België om direct aan te pikken tijdens de voorbereid­ing met Genk. Het is bovendien onze eerste vakantie met onze zoon, die problemen had met zijn gezondheid. Mijn vrouw en ik kijken ernaar uit om het voetbal even te vergeten en tot rust te komen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Danny Vukovic: “Het is al anderhalf jaar geleden dat ik nog eens vrijaf had.”
FOTO BELGA Danny Vukovic: “Het is al anderhalf jaar geleden dat ik nog eens vrijaf had.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium