Het Belang van Limburg

“Ben geen pispaal”

Herman Van Holsbeeck wil voorlopig niets meer beslissen op de transferma­rkt

- Jürgen GERIL

Marc Coucke presenteer­de zich als nieuwe baas van Anderlecht, maar officieel wordt hij pas op 1 maart voorzitter. Tot dan zit RSCA in een overgangsf­ase en net nu is er een cruciale transferma­rkt . Alleen stelt manager Herman Van Holsbeeck dat hij geen knopen meer doorhakt en hij impliceerd­e: ‘Als Michael Verschuere­n de sterke man wil worden moet hij nu al zijn verantwoor­delijkheid nemen.’ Als Anderlecht nog wil meedoen voor de titel heeft het minstens een nieuwe spits, een spelmaker en een flankspele­r nodig. Marc Coucke stelde formeel dat hij zich nog niet zal moeien. “De wet verbiedt dat.

Tot maart ben ik voorzitter van Oostende en als Anderlecht straks een speler van Eupen koopt, zal iedereen zeggen dat ik dat doe om een degradatie­concurrent van KVO te verzwakken. Pas vanaf volgende zomer moei ik me met de Anderlecht-transfers. Des te meer dan.” Iedereen kijkt dus nog naar Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck, maar die laatste trok grote ogen. “Ik lees dat Van Holsbeeck alle beslissing­en gaat nemen, maar ik beslis voorlopig niets meer. Niets. Is dat duidelijk? Ik ben zelfs niet meer bevoegd om mijn handtekeni­ng te zetten onder een transfer. En ik hak zeker geen knopen door als ik niet gesteund word door de raad van bestuur. Anders ben je al dood voor het begint.” Roger Vanden Stock is nog twee maanden voorzitter, maar die wil het beleid liever ook niet meer bepalen als hij straks aftreedt. Van Holsbeeck leek vooral Michael Verschuere­n te viseren die zijn 10 procent aandelen behield en naar voren komt als toekomstig­e sterke man. “Ik wil nog transfers doen, maar dan wil ik wel duidelijkh­eid. Aan wie moet ik verantwoor­ding afleggen, wie gaat mij een enveloppe geven? Iemand van de aandeelhou­ders moet opstaan, maar ik weet niet of er dat veel gaan doen. Of Michael Verschuere­n dat moet doen? Waarom niet. Ik kan met iedereen samenwerke­n. Zo stapte ik vroeger naar Roger Vanden Stock. Die steun wil ik nu ook van iemand krijgen.”

Devroe?

Al zijn er ook geruchten dat Van Holsbeeck zal opgevolgd worden door Luc Devroe en iemand zei dat Van Holsbeeck zijn contract afliep in 2019. “Mijn contract is van onbepaalde duur”, counterde hij. “Mijn plan was te blijven tot juni 2020, maar als men mij nu al niet meer nodig heeft, dan stop ik wel. Ik verkocht mijn 1 procent aandeel en hoef niet meer in de frontlinie te staan. Maar op het einde van mijn carrière ga ik ook niet de pispaal zijn om dan in maart te moeten vertrekken. Als het nodig is wil ik Devroe wel begeleiden, maar daar moeten we dus over vergaderen met de nieuwe mensen.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Herman Van Holsbeeck: “Ik lees dat Van Holsbeeck alle beslissing­en gaat nemen, maar ik beslis voorlopig niets meer.”
FOTO ISOSPORT Herman Van Holsbeeck: “Ik lees dat Van Holsbeeck alle beslissing­en gaat nemen, maar ik beslis voorlopig niets meer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium