Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

Marc Coucke en Anderlecht zijn een geweldige combinatie

-

“Ik moet zeggen dat het een verrassing van formaat was dat Coucke Anderlecht overnam. Hij is een uitgesprok­en supporter van Oostende én Club Brugge. Je kunt je dus afvragen wat erachter zit. Wil hij de club over vijf of zes jaar met dikke winst doorverkop­en? Misschien was KVO gewoon te klein geworden voor zijn ego en wou hij een grote club hebben.” “Het wordt wel wennen voor Coucke. Bij Oostende kreeg hij geen enkele tegenspraa­k, maar bij Anderlecht zal de raad van bestuur toch ingrijpen wanneer ze het niet met hem eens zijn. Hij kan daar ook echt niet met een sjaal tussen de supporters gaan staan. In Oostende vinden ze dat leuk, maar bij Anderlecht zullen de supporters hem voor gek verklaren.”

“Daarnaast zal men gewoon prestaties van hem verwachten. Het is niet meer van mogen, maar van moeten nu. Dat vergt een heel andere benadering. Kijk eens naar Hein Vanhaezebr­ouck, die het niet makkelijk voor mekaar krijgt daar. Anderlecht mist in mijn ogen ook gewoon kwaliteit. Pieter Gerkens moet daar de kar trekken. Alle respect voor die jongen, maar hij was pas net doorgebrok­en bij STVV. Dat mag je van zo iemand niet verwachten.”

“Ik blijf het jammer vinden dat de dynastie van de Vanden Stock-familie achter ons ligt. Veertig jaar lang waren zij het uithangbor­d van Anderlecht. Zij hebben veel voor de club betekend. Dan zit je nog met Oostende. Wat zal daar gaan gebeuren? Bart Versluys en Coucke zijn twee handen op een buik en ik vermoed dat Coucke het niet volledig zal loslaten.”

Misschien was Oostende gewoon te klein geworden voor zijn ego en wou Coucke een grote club hebben

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium