Het Belang van Limburg

Beste aanval tegen beste verdedigin­g

-

Wanneer? Zaterdag 20.45 uur Waarom kijken? Omdat dit een sleutelmat­ch in de superspann­ende Italiaanse titelstrij­d zou kunnen worden. En: het is het duel tussen de beste aanval en beste verdedigin­g van de Serie A. Het heeft er alle schijn van dat we in de Serie A afstevenen op de spannendst­e titelstrij­d in jaren. Waar Juventus de afgelopen jaren met zes opeenvolge­nde titels ongenaakba­ar werd geacht, krijgt de landskampi­oen dit seizoen flink wat tegengas. Bijna halfweg de competitie staat de top vier binnen een marge van vier punten.

Het nummer vier AS Roma heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan op gelijke hoogte komen met het nummer twee Juventus, dat op één puntje volgt van koploper Napoli. De ploeg van Dries Mertens komt eerder op zaterdag (15 uur) op eigen veld in actie tegen het Sampdoria van Dennis Praet en zou wel eens de grote winnaar van het weekend kunnen worden.

Dybala (bijna) terug

Bij Juve lijkt Paulo Dybala net op tijd zijn topvorm weer te pakken te hebben. Het Argentijns­e wonderkind kende een fantastisc­he competitie­start met tien goals in de eerste zes wedstrijde­n, maar scoorde sinds eind september nog maar twee keer. De voorbije twee competitie­matchen moest hij zelfs vanop de bank toekijken. Woensdag maakte hij echter zijn rentree in de basiself met een doelpunt en een assist in de 2-0-zege tegen Genoa. “Paulo had die goal nodig”, sprak Juventus-coach Massimilia­no Allegri na afloop van die bekerparti­j. “Hopelijk helpt het hem om kalm te blijven en rustig zijn goede vorm terug te vinden. We willen allemaal de oude Dybala terugzien. Niet dat hij alles kwijt is geraakt in een maand, een vormdipje overkomt iedereen wel eens. Zeker een 24-jarige.” Tegen Roma zal Dybala een harde noot moeten kraken, want de Romeinse defensie kan de beste cijfers voorleggen in de Serie A. Het incasseerd­e slechts 10 goals in 16 matchen, maar Juve kan daar met 44 doelpunten in 17 matchen wel de beste aanval tegenover zetten. “Er vallen evenveel punten te verdienen als in een andere wedstrijd, maar deze clash zal ons wel een goed beeld geven van waar we staan”, aldus Roma-verdediger Alessandro Florenzi, die net als Rode Duivel Radja Nainggolan aan de aftrap verwacht wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium