Het Belang van Limburg

Duel tussen de ploegen in vorm

-

Wanneer? Zaterdag om 13.30 uur. Waarom kijken? Omdat met Chelsea en Everton de twee ploegen in vorm van de Premier League elkaar treffen. En omdat Thibaut Courtois misschien wel de allerbeste Wayne Rooney in de ogen zal kijken. Akkoord, met respectiev­elijk 18 op 18 en 15 op 18 steken uiteraard ook Manchester City en Manchester United in bloedvorm. Maar regerend kampioen Chelsea verloor ook maar één van haar laatste tien wedstrijde­n. De clash met Everton, dat onder Sam Allardyce een totaal nieuwe gedaante heeft aangenomen, belooft vuurwerk op te leveren. De Toffees raakten onder Ronald Koeman en diens tijdelijke vervanger David Unsworth kant noch wal. Maar sinds Sam Allardyce nog geen drie weken geleden overnam, gaat het weer de goede richting uit. Ongeslagen in de laatste zes wedstrijde­n, vijf overwinnin­gen, 14 doelpunten voor en slechts twee tegen, het zijn cijfers die zelfs de vedetten van Chelsea op scherp zetten.

Om voor zo’n ommekeer te zorgen, heb je leidersfig­uren nodig. Die vond Allardyce in de persoon van Wayne Rooney. Sinds Allardyce overnam, scoorde de Engelse internatio­nal zes keer en gaf hij twee assists in vijf wedstrijde­n. De zomertrans­fer van de Toffees steekt in de vorm van zijn leven. “En als hij zijn lichaam goed verzorgt, kan hij dit niveau nog jaren aan”, stak Allardyce zijn lof niet onder stoelen of banken.

Het bezoek van de Blues zou de opmars echter een halt kunnen toeroepen. Want ook de troepen van Antonio Conte hebben de smaak te pakken. En het is al meer dan twee jaar geleden dat Everton nog eens een competitie­match kon winnen tegen Chelsea. Bovendien kunnen Thibaut Courtois en co -althans voor evenop gelijke hoogte komen met United op de tweede plaats. Genoeg argumenten om zaterdagmi­ddag achter de buis te kruipen.

 ??  ?? Rooney versus Courtois.
Rooney versus Courtois.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium