Het Belang van Limburg

Hartoperat­ie voor Lars Boom

-

Lars Boom (LottoNL-Jumbo) heeft last van hartritmes­toornissen en ondergaat halverwege januari een kleine operatie. De renner mist de Tour Down Under maar gelooft dat hij snel weer de oude zal zijn: “De dokters hebben me gerust gesteld.” Het Nederlands­e LottoNLJum­bo heeft er geen fijn trainingsk­amp opzitten in Girona. Er was de hetze rond het ongeoorloo­fde gebruik van slaapmidde­len van renners Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn en nu is er ook slecht nieuws over Lars Boom. Dokters stelden bij de Nederlande­r hartritmes­toornissen vast. “Ik lag op bed en voelde dat mijn hartslag niet op het juiste niveau zat”, zo vertelt Boom aan De Telegraaf. “Het ritme was niet constant.” Eerder had de renner ook op vakantie in Curaçao al een onregelmat­ige hartslag vastgestel­d.

Boom was voorzien voor de Tour Down Under (16-21 januari), maar dat gaat niet door. Hij ondergaat in die periode een operatie in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. “Ze gaan een ablatie uitvoeren”, zegt Boom. “Via de lies gaan ze naar de boezem van het hart om het plekje weg te nemen dat de storing veroorzaak­t.” Veel Belgische renners waren recent genoodzaak­t om hun carrière stop te zetten na hartritmes­toornissen. Dat was het geval voor onder meer Gianni Meersman, Klaas Lodewyck, Niels Albert, Romain Zingle en Johan Vansummere­n. Boom is er echter van overtuigd dat het probleem aan zijn hart snel verholpen zal zijn. “In eerste instantie schrik je natuurlijk, maar dokter Peter Verstappen en cardioloog Jan Hoogsteen hebben me snel gerust kunnen stellen. Het kan geen kwaad, er is geen probleem. Ik neem op dit moment medicatie en kan gewoon trainen. Nu nog twee weken knallen, dan ga ik er anderhalve week uit voor de operatie en kan ik het gewoon weer opnemen.” Boom benadrukt dat zijn problemen gelijkaard­ig zijn aan die van ploegmaat Robert Gesink. Hij onderging in 2014 een operatie aan het hart en hervatte nadien met succes zijn carrière. Boom denkt dat de Omloop Het Nieuwsblad (24 februari) dit jaar te vroeg komt, maar wil er staan later in het voorjaar. Hij keert dit jaar ook terug naar de Tour. Net als in

2014 hoopt hij de kasseienri­t tussen Arras en Roubaix te winnen. Ook in de sprinttrei­n van Dylan Groenewege­n wordt Boom een belangrijk­e pion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium