Het Belang van Limburg

“Mooie afsluiter als juniore”

Lieselotte Janssen pakt twee medailles op internatio­naal tornooi

- Geert STIENISSEN

Met een zilveren en een bronzen medaille op het internatio­nale treffen RIAC in Strassen sloot Lieselotte Janssen uit Dilsen haar carrière als juniore succesvol af. “Ik blijf met de voetjes op de grond maar toch trek ik met een gezonde ambitie naar het vrouwencir­cuit”, klinkt het. najaar was al een succes met een tweede Belgische titel op de 10 meter luchtpisto­ol voor junioren dames. De twee medailles in Luxemburg zijn als het ware de kers op de taart”, aldus Lieselotte Janssen die onder het topsportst­atuut studeert voor lerares kleuterond­erwijs op de PXL.

“En of ik trots ben op die twee memantha dailles in een evenement met een erg internatio­naal deelnemers­veld. Op de derde wedstrijdd­ag van RIAC zat het eerst niet echt mee. Ik miste enkele schoten waardoor ik me al had verzoend met een anoniem plekje in de top 10. Tot ik plots te horen kreeg dat ik voor de gouden medaille mocht schieten tegen het Britse talent Sa“Het Darling. De reden? Terwijl ik mezelf wél herpakte, misten mijn opponenten enkele schoten. En bij een ex aequo is er een shootoff tussen de twee eersten. We kregen allebei nog één beslissend schot voor het goud. Uiteindeli­jk won ik de zilveren plak. Ik zie het niet als het verliezen van goud want door mijn mentale kracht haalde ik immers een drietal punten op tijdens de wedstrijd.”

Gesloopt

“Na zo’n driedaags evenement voel ik me wel helemaal gesloopt. Onze sport is vooral op mentaal vlak zwaar. Vandaar dat ik sinds kort een sportpsych­oloog raadpleeg om ook daarin te groeien. Op technische vlak train ik al langer goed dankzij de Limburgse topcoach Bart Liebens. Met de steun van de Vlaamse Schietspor­tkoepel en het BOIC kan ik regelmatig op stage. Een van de sprekers tijdens de laatste stage in Vittel was Lionel Cox, die we kennen van zijn Olympische medaille in Londen. Dat zo iemand zijn ervaring kan doorgeven is onbetaalba­ar. 2018 zal een overgangsj­aar worden maar al die zaken helpen me om me verder te ontwikkele­n. En wie weet sta ik op een dag op de Olympische spelen. Want dat is toch wel het hoogste wat je kan bereiken in deze prachtige sport, die voor alle duidelijkh­eid niets te maken heeft met geweld maar alles met concentrat­ie en innerlijke rust.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium