Het Belang van Limburg

“NOG ÉÉN KEER KNALLEN”

Noliko wil met leiderspla­ats welgekomen winterstop in

- Lars AUSSEMS

Voor Maaseik moet tegen staartploe­g Gent de kers op de taart volgen voor een prima eerste seizoensde­el, waarin het zich naar de leiderspla­ats vocht en de bekerfinal­e afdwong. “Na de euforie van Izmir willen we een laatste keer knallen. Nadien volgt welgekomen mentale en fysieke rust”, aldus spelverdel­er

Jay Blankenau. De nieuwe passeur is een van de steunpilar­en van het prima draaiende Maaseik. Na periodes bij het Griekse Aiginiou, Nederlands­e Groningen en Duitse Düren kwam hij aan de Maaskant terecht. “Met het doel om kampioen te worden” vertelt de ambitieuze Canadees. De afgelopen maanden maakte hij grote stappen, en fungeert hij als Noliko's draaischij­f. “De vorm is er, de sfeer in het team en de club is uitstekend en op het veld verloopt de connectie met de aanvallers steeds beter. Ik voel wanneer ze de bal moeten krijgen en hoop hen in een zetel te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we nog zullen groeien dit seizoen”, aldus Blankenau. Dat belooft. Vanavond komt staartploe­g Gent op bezoek in de Steengoed Arena. Wellicht met knikkende knieën, zeker na Noliko's mooie winst tegen Izmir afgelopen woensdag. “Zo hoort het ook. Die zege geeft extra vertrouwen. Het is echter aan ons om de euforie door te spoelen en vanavond opnieuw gefocust te starten. Niet simpel. Woensdagna­cht kon ik niet meteen slapen, daar was de adrenaline te hoog voor (lacht). Maar dit team is gemotiveer­d om ook de drie punten thuis te houden tegen een altijd knokkend Gent. Het is alvast het ideale moment to empty the tank. Een laatste keer alles geven, om nadien even een pauze in te lassen. Tuurlijk snakken we even naar fysieke en mentale rust. Voor mij is het leuk dat ik de kerstdagen met mijn familie kan doorbrenge­n. Tof om wat quality time in te halen. Een vriendin? Nee, heb ik niet”, lacht hij. Wie weet leert hij een Limburgse schone kennen. De Canadees voelt zich alvast prima in het rustige Maaseik. “Een gezellige stad, met erg sociale inwoners. Als je op straat komt, wordt er op je gezwaaid. Je voelt je snel deel van de gemeenscha­p.”

Playstatio­n

Jay BLANKENAU

Zijn vrije uren brengt Blankenau vooral door met zijn ploegmakke­rs. “Bruno woont dichtbij, en ook met Mijatovic, Rychlicki en Sighinolfi hang ik regelmatig rond. Al is dat met het hele team wel het geval. Samen een koffie drinken, iets gaan eten of wat gamen.” Zo vertelde Mijatovic al een fan van playstatio­n te zijn, vooral FIFA is in trek. “Die jongens spelen mij naar huis. Ik ben heel slecht in die spelletjes”, knipoogt de Canadees, die beschreven wordt als op-en-top prof. “Canadezen zijn harde werkers, die ook in het dagelijkse leven tot het uiterste gaan maar ook weten hoe ze plezier kunnen maken.”

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

ZOLDER TONGEREN B 69 72

Leider Zolder leed zijn derde thuisneder­laag in vier matchen waardoor het bovenaan moet afhaken. Na een knappe inhaalrace miste het in de slotfase drie pogingen op de gelijkmake­r waardoor Tongeren zich halfweg het klassement nestelt.

Tuurlijk snakken we even naar mentale en fysieke rust

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium