Het Belang van Limburg

”Limburgers kunnen alles aan”

Steven Vandeput (N-VA) “Passie van onze militairen werkt inspireren­d”

-

1. “We hebben drie burgemeest­ers, in Bilzen, Voeren en Alken, en zitten in negen coalities. In 2012 is de N-VA in elke gemeente doorgebrok­en. We willen onze partij nu lokaal verankeren door toe te treden tot zo veel mogelijk gemeentebe­sturen. De N-VA werd bij de verkiezing­en in 2014 de grootste partij, dat willen we lokaal bevestigen.” 2. “Bilzen, het stadsbestu­ur en N-VA doen wat ze aan de Bilzenaar beloofden: goed besturen. Door een sober beleid deden ze de hoge schuldenbe­rg sterk dalen. Dat was nodig, want schulden uit het verleden dreigden toekomstig­e investerin­gen onmogelijk te maken. De stad investeert nu weer aan een hoog tempo, o.a. in nieuwe en goed bereikbare bedrijvent­erreinen die zorgen voor jobs en groei. De basisdiens­tenbelasti­ng werd gehalveerd, de personenbe­lasting daalt in 2017 en 2018.“

3. “De N-VA bestuurt sinds 2014 op Vlaams en federaal niveau en we stellen vast dat de veranderin­g werkt. We creëren jobs, zorgen voor een positief ondernemer­sklimaat, laten de nettolonen stijgen en het overheidsb­eslag dalen. Wij willen dit samenlevin­gsmodel ook uitrollen in de steden en gemeenten. We moeten nu ook lokaal meer duiden dat ons beleid oplossinge­n aanbiedt.”

4. “Vlaams: mobiliteit blijft een knelpunt in Limburg. Het dossier van de Noord-Zuid moet definitief op de rails worden gezet. Het decreet complexe projecten geeft de Vlaamse Regering en het Vlaams Parlement nu de kans om ook de ondertunne­ling opnieuw en fatsoenlij­k te onderzoeke­n. Enkel een open geest zal ervoor zorgen dat de schop eindelijk in de grond kan. Federaal: de investerin­gen in legermater­iaal en de hervorming­en in de ambtenarij. Ik heb twee portefeuil­les, dus ik moet niet kiezen.” 5. “Ondernemer­s zijn de motor van onze samenlevin­g. Limburg kende nog nooit zo veel starters. De incubatore­n die opgericht zijn door de LRM en de Klim Op-middelen werpen hun vruchten af. Het moet onze ambitie zijn om die starters optimaal te begeleiden zodat ze groeien en zich verankeren in onze provincie om vervolgens hun vleugels uit te slaan in Vlaanderen en in de wereld.” 6. “De militair. Elke dag opnieuw staan onze militairen in voor onze veiligheid. De passie en gedrevenhe­id die ze daarbij aan de dag leggen, zijn ongeloofli­jk inspireren­d. Ze leveren schitteren­d werk in vaak moeilijke omstandigh­eden. Onze defensie wordt internatio­naal geroemd om haar kennis en kunde. We mogen daar best wat trotser op zijn.”

7. “Theo Francken. Er is veel controvers­e rond zijn figuur maar ondertusse­n zet hij wel resultaten neer. Er wordt in ons land een écht migratiebe­leid gevoerd, dat een voorbeeld kan zijn voor de rest van de Europese Unie.”

8. “Als vader je kinderen zien openbloeie­n tot jongvolwas­senen en hun eerste stappen zien zetten in de wereld is het mooiste wat er bestaat. Al vind ik het eerlijk gezegd niet gemakkelij­k om ze los te laten.”

9. “Dat de (internatio­nale) veiligheid­ssituatie verslechte­rt. Neem nu Erdogan. Turkije is traditione­el een buffer tussen het Westen en Oosten, maar de laatste tijd zoekt Turkije steeds meer toenaderin­g tot het Oosten. Dat kan een indirecte impact hebben op onze veiligheid thuis.” 10.“In de eerste plaats wens ik iedereen vanuit de grond van mijn hart een goede gezondheid toe. Daarnaast wens ik iedereen een veilige thuis in een welvarend Limburg.“

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium