Het Belang van Limburg

Wouter Beke (CD&V)

“Meer kansen voor mensen”

-

1. “CD&V telt 22 burgemeest­ers en zit in 30 Limburgse gemeenten in de meerderhei­d. Ook al kozen een aantal gemeenten voor een fusie, we hopen volgend jaar 21 van de 42 Limburgse burgemeest­ers te kunnen leveren. We gaan opnieuw voor 30 meerderhed­en.”

2. Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek, omwille van hun fusie tot Oudsbergen. Met een blik op de toekomst hebben de twee burgemeest­ers gezocht naar een schaal om de problemen van vandaag en morgen aan te pakken. Zo werden zij trendsette­r in Vlaanderen.”

3. “In Limburg zijn wij nu de grootste partij en dat willen we blijven. Werkpunt: we willen onze kiezers ook meer op sociale media ontmoeten.”

4. “Een doorbraak in de mobiliteit­sdossiers voor Limburg is erg belangrijk. In het bijkomende investerin­gspakket van één miljard euro van de NMBS is 249 miljoen euro voor Vlaanderen bestemd. Daarvan moet 49 procent in Limburg worden geïnvestee­rd. We moeten nu echt vooruit met de Noord-Zuid en Spartacus.”

5. “De uitdaging waar Limburg voor staat is de spanning tussen de opleiding van mensen en de vragen van de arbeidsmar­kt. We kunnen de werklooshe­id aanpakken als alle Limburgers de kans krijgen op een opleiding die hen bij de juiste job brengt. De incubatore­n doen hun werk. Nu moeten de mensen nog volgen.”

6. “Hannelore Vens, die haar benen verloor en toch samen met Koen Wauters de weg naar Machu Picchu in Peru beklom. Een inspireren­d voorbeeld van wilskracht.”

7. “De leiders in onze jeugdbeweg­ing. Jong en met veel engagement nemen zij verantwoor­delijkheid voor de kinderen en pubers die hen worden toevertrou­wd.”

8. “De getuigenis van de Leuvense kankerspec­ialist Johan Swinnen die de 2.400 km van Leuven naar Compostela heeft gelopen uit dankbaarhe­id omdat zijn zoon vijf jaar na de diagnose van een hersentumo­r nog steeds bij hen was. Veel kankerpati­ënten trokken zich hieraan op.”

9. “Ik vrees een verdere verruwing van de publieke ruimte: op straat en op het internet. Wat baten anti-pestcampag­nes als we niet langer in staat zijn om respectvol te luisteren naar de andere zijn mening?”

10. “Ik wens de Limburgers een goede gezondheid, veel gezond verstand en fijne mensen rondom zich want dit stelt hen in staat om nieuwe uitdaginge­n vast te pakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium