Het Belang van Limburg

Chris Janssens (Vlaams Belang)

“De eenzaamhei­d tegengaan”

-

1. “Op 14 oktober 2018 willen wij met iedereen praten over bestuursde­elname, maar niet tegen elke prijs. Het resultaat voor de mensen staat altijd voorop.”

2. “De fusiegemee­nten Oudsbergen en Pelt. Ook al zijn déze fusies ingegeven door voornameli­jk partijpoli­tieke overweging­en - de lokale machtsbasi­s van CD&V behouden en versterken -, ze geven wel de dynamiek van de toekomst aan om krachten te bundelen.”

3. Het DNA van het Vlaams Belang bestaat uit drie pijlers: geloofwaar­digheid, consequent­ie en doortasten­dheid. Ik ben ervan overtuigd dat we met dat recept honderddui­zenden Vlamingen kunnen en zullen overtuigen. Werkpunt: zonder veel toegang tot de klassieke media onze boodschap bij de mensen krijgen.”

4. “Vlaams: rusthuizen betaalbaar houden. Federaal: een

immigratie­stop.”

5. “Limburg voldoende ontsluiten. Daarvoor is wel politieke daadkracht nodig en Limburgse politici die in Brussel met de vuist op tafel durven slaan.”

6. “De Limburger die elke dag knokt om de eindjes aan elkaar te knopen en toch gelukkig is met wat hij/zij heeft. Op internatio­naal vlak is dat de Hongaarse premier Viktor Orbán die inzake asiel en migratie meer gezond verstand vertoont dan veel politici in de Europese Unie.” 7. “De Turkse president Erdogan, die veel gevaarlijk­er is dan onze regeringen beseffen. Via zijn netwerken houdt hij de Turken in ons land in de greep en maakt hij hun integratie quasi kansloos.”

8. “De Pano-reportage over bepaalde Vlaamse rusthuizen. Hulpeloze ouderen krijgen niet de zorg die ze verdienen omdat de regering de rusthuizen onvoldoend­e financiert en omdat sommige uitbaters winst boven het welzijn van de bewoners stellen. Schrijnend en onaanvaard­baar!” 9. “Meer geweld en onveilighe­id. De toenemende greep van de islam op onze samenlevin­g, gekoppeld aan het gebrek aan ruggengraa­t en weerbaarhe­id van onze politieke leiders. Daarnaast is er de toenemende eenzaamhei­d bij voornameli­jk ouderen.”

10. “Stel niet langer uit wat je altijd al had willen doen. Neem geen afscheid met kwade gevoelens, want mogelijk krijg je geen kans meer om het goed te maken. Beschouw liefde en vriendscha­p niet als een vanzelfspr­ekendheid en zeg wat vaker ‘ik zie je graag’.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium