Het Belang van Limburg

Peter Vanvelthov­en (sp.a)

“Slimste regio van land worden”

-

1. “Sp.a levert zeven burgemeest­ers en zit in 24 meerderhed­en. We willen even goed doen. En waarom niet beter?” 2. “In Beringen waait met de burgemeest­er Webers écht wel een nieuwe wind. Nieuwe initiatiev­en en een positieve vibe zetten Beringen eindelijk weer op de Limburgse kaart. Ik denk daarbij o.a. aan de reconversi­e van het mijnterrei­n B-mine, het samenleven in plaats van verdelen van diverse bevolkings­groepen en de verdere uitbouw van de vier deelgemeen­ten.”

3. “Voor ons is de grote focus op een sterk lokaal, sociaal beleid erg belangrijk. Onze partijmand­atarissen tonen ook een grote betrokkenh­eid met de burger, staan tussen de mensen, overleggen en proberen samen dingen op wijkniveau aan te pakken. We moeten wel op zoek naar jonge en nieuwe mensen op de lijst.”

4. “De Noord-Zuid: vlotte doorstromi­ngsmaatreg­elen en een snelle en duurzame keuze van een definitief traject. Misschien wordt best ook een bemiddelaa­r/intendant aangeduid. Elke Limburger wil die ellenlange files in onze provincie opgelost zien.”

5. “Limburg als slimste regio van België. Met hun samenwerki­ngsinstant­ies (Nuhma, LRM, Infrax) hebben onze gemeenten de kennis en mogelijkhe­den om dit echt te realiseren. Daarnaast zie ik Limburg als Culturele Hoofdstad van Europa. Het zou ons internatio­naal op de kaart zetten en onze culturele scene een boost geven.” 6. “De Internatio­nale Campagne tot Afschaffin­g van

Kernwapens, kortweg ICAN.”

7. “Nafi Thiam springt er zonder meer uit. Toch wil ik ook de vrijwillig­er vermelden, die op veel domeinen het verschil maakt en de sleutel is tot een fijne samenlevin­g.” 8. “De vijfde Levensloop tegen kanker in Lommel. Kanker is in elke familie aanwezig. En het afscheid van een vriend die veel te jong is heengegaan, maar positief bleef tot het einde.”

9. “De escalatie van geweld in de wereld als gevolg van goedkope profilerin­gsdrang: denk maar aan de dreigement­en tussen de VS en Noord-Korea, de eenzijdige erkenning door de VS van Jeruzalem als hoofdstad van Israël; ik ben er echt niet gerust in.”

10. “Keep up the spirit. Limburg is bijzonder. Limburgers zijn speciaal. We hebben het in ons om op vele vlakken het neusje van de Belgische zalm te worden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium