Het Belang van Limburg

Johan Danen (Groen)

“Samen aan één zeel trekken”

-

1. “We besturen mee in vijf gemeenten en willen dat na de

volgende verkiezing­en in tien gemeenten doen.”

2. “Alken. Voor het eerst besturen we daar mee met Groen. Het was geen evidente keuze, maar al gauw bleek het een verfrissen­d project met tien nieuwe werven. De energie wordt daar in samenwerke­n gestoken, niet in tegenwerke­n. Iedereen kan scoren en dat loont.”

3. “Groen kaart de grote uitdaginge­n van vandaag en morgen aan en zoekt actief mee naar oplossinge­n. De mensen willen een gezonder, menselijke­r en eerlijker beleid. We moeten de Limburgers veel meer overtuigen dat we aan hun kant staan.”

4. “Een gedragen energiepac­t is een must, want onze omgang met klimaat en energie zijn onze afspraken met de toekomst.”

5. “Ik wil de mobiliteit­sknoop naar het noorden van de provincie ontwarren via een tunnel, trein en fietsautos­trade. Alleen mag het wat eerder dan 2025. Daarnaast verlaten nog steeds duizenden Limburgers het middelbaar onderwijs zonder diploma. dat moeten we tegengaan, want iedereen heeft talenten waarop we kunnen en moeten inzetten.”

6. “Veel jongeren zorgen als mantelzorg­er voor een ziek familielid. Zij zijn de echte personen van het jaar en moeten beter begeleid en ondersteun­d worden.”

7. “Ik kies voor twee vrouwen: mijn vrouw die ons gezinsleve­n regelt als mijn vergaderin­g weer eens uitloopt of ik in het weekend ergens wordt verwacht. Daarnaast: Eli Bijnens, die eerder dit jaar als prille twintiger een halfjaar vrijwillig­erswerk deed in een vluchtelin­genkamp op het Griekse eiland Chios.”

8. “Dat er in ons land meer dan 17.000 jongeren aan de antidepres­siva zitten. Daar ben ik echt van geschrokke­n en toont aan dat er fundamente­els iets mis zit.“

9. “Dat de wereld nog doller zal draaien. Iedereen heeft recht op en nood aan af en toe gas terug te nemen, en de batterijen op te laden. Dan zal het voor iedereen aangenamer zijn samen te werken en samen te leven.”

10. “Dat de Limburgers hun dromen durven na te jagen. Door samen aan één zeel te trekken, hebben we economisch­e tegenslage­n van de voorbije jaren verteerd. Laten we dat ook op andere domeinen zoals onderwijs, cultuur, mobiliteit, zorg, enz. doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium