Het Belang van Limburg

Gouverneur schorst verkoop De Krieckaert

-

De beslissing van gouverneur Reynders om de verkoop van De Krieckaert te schorsen is een donderslag bij heldere hemel voor het gemeentebe­stuur. Toch zal de meerderhei­d de verkoop van het recreatied­omein in januari opnieuw aan de gemeentera­ad voorleggen, waarna beroep wordt aangeteken­d bij de Vlaamse overheid.

Exact één dag voor het verkoopsco­ntract zou worden onderteken­d, bereikte de brief van de gouverneur het gemeentebe­stuur. De schorsing komt er na een klacht van de voormalige concessieh­ouder van De Krieckaert. Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld): “Dit is een streep door de rekening van zowel de koper-investeerd­er (Be-Housing uit Diest nvdr.) als de chaletbewo­ners, die nu opnieuw in onzekerhei­d verkeren. Bij de verkoop hebben we maximaal rekening gehouden met de opmerkinge­n van het Agentschap Binnenland­s Bestuur. Daarom zijn we uiterst verbaasd over de bezwaren.”

Op 23 oktober verwierp de gemeentera­ad een amendement van de CD&V-oppositie om enkel de tweede (lagere) waardescha­tting van het domein goed te keuren en vervolgens De Krieckaert opnieuw openbaar te koop aan te bieden alvorens het definitief toe te wijzen. “Dat breekt de meerderhei­d nu zuur op”, zegt Freddy Stouten van CD&V. “Toch is de beslissing van de gouverneur ook voor ons een complete verrassing.” De Krieckaert-saga krijgt dus minstens nog een vervolg tot in het voorjaar van 2018, wanneer de minister van Binnenland­s Bestuur een definitiev­e beslissing neemt. De concessieh­ouder van het recreatied­omein wou gisteren niet reageren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium