Het Belang van Limburg

Zo goed dat ze bij Hooverphon­ic kan zingen

Pas 17 jaar geworden LUKA CRUYSBERGH­S wint ‘The Voice van Vlaanderen’ De pas zeventien jaar geworden Luka Cruysbergh­s uit Wijgmaal heeft de finale gewonnen van ‘The Voice van Vlaanderen’. De studente sportweten­schappen klopte in een ultiem duel Dries De

- Tom DE LEUR en Benjamin PRAET

Duizelig.” Zo voelde Luka zich meteen na de overwinnin­g. “Ik weet het allemaal even niet meer.” En huilen deed ze ook daar op dat grote podium, tranen van geluk, terwijl haar ouders, stiefpapa, plusmama en broer elkaar omarmden. Je zou voor minder: op de winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’ ligt 25.000 euro te wachten, een auto voor één jaar en een platencont­ract. Met dat platencont­ract is de 1 meter 67 hoge Luka wellicht het meest blij: “Ik ga bewijzen dat het wel mogelijk is om én een talentenja­cht te winnen én een succesvoll­e carrière uit te bouwen.” Iets wat in het verleden al eens anders liep.

Dan heeft ze alvast geluk met een coach als Alex Callier. Dat hij haar zal inlijven als nieuwe zangeres van Hooverphon­ic, wil hij voorlopig niet hebben gezegd. “Alles staat open.” Maar vast staat dat de twee nog zullen samenwerke­n. “Mijn engagement eindigt niet”, zegt hij. In de finale was de frontman van Hooverphon­ic vol lof over zijn poulain: “Elke keer maakt ze haar eigen versie van een nummer, ik hoef dat niet voor haar te doen. Nooit is het een simpele kopij. Zelfs als ze het tien keer zingt, zingt ze het tien keer anders. Dat heb ik graag als ik een in verschille­nde opnames één nummer moet samenstell­en. Dát is voor mij een echt goeie solozanger­es.” Luka zette haar talent nog eens extra in de verf met een smetteloos gezongen versie van ‘Mad about You’, op de gitaar begeleid door Alex Callier.

“Internatio­nale stem”

In een ultiem duel, volledig beslist door stemmend Vlaanderen, was het Dries De Vleminck die in het stof beet. De 29-jarige opvoeder uit Denderleeu­w hoeft niet te treuren: zelfs al raakt hij niet gelanceerd, zijn groep Houston’s Problem is dat wel. In 2018 staan al een pak optredens gepland. In de finale stonden ze gisteravon­d trouwens met vier. Naast Luka en Dries hadden ook Bert Lievens en Bonni Van Ounsen zich geplaatst. De 33-jarige begeleider in een beschutte werkplaats uit Tongerlo en de student marketing uit Merksem sneuvelden op het veld van eer. Bonni droomde in de finale luidop van een Sportpalei­s, gevuld à la Ed Sheeran, “met al die lichtjes van die telefoons”, maar dat zit er voorlopig niet in. Toch staan er al een paar managers en één platenfirm­a in de rij om iets met Bonni te ondernemen. De student kan zich ook optrekken aan de woorden van Koen Wauters die zei dat zijn stem “internatio­naal klinkt”.

Winnares Luka, hoeft volgens coach Alex niet bang te zijn voor het ‘eendagsvli­egsyndroom’, waar de talentenja­cht wel vaker last van heeft. Haar wacht volgens hem een grote toekomst.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium