Het Belang van Limburg

De Norre klaar voor Great Old

HERKENAAR MOET VANDAAG WEL NOG LANGS DE HARTSPECIA­LIST

- Gunter SCHOOFS

Casper De Norre,die zaterdag op Sclessin tijdens de rust moest afhaken wegens een te hoge hartslag, raakt speelklaar voor de topper tegen Antwerp. Wel ondergaat de Herkenaar vandaag nog cardiologi­sch onderzoek. STVV wil geen risico’s nemen. “Al zijn we vrij zeker dat Casper zich niet goed voelde omdat hij een te hoge dosis cafeïne binnenhad”, klinkt het.

Veel spelers bij veel clubs gebruiken algostase, omdat zo’n cafeïnesho­tje de focus verhoogt

Jonas DE ROECK

Coach STVV Lijkbleek kwam de 20-jarige Casper De Norre zaterdag vanonder de douche op Sclessin. De linksback van STVV haakte tijdens de rust af omdat zijn hartslag te hoog bleef. Een ritme van 150 slagen per minuut, in de kleedkamer dan nog, en vijf minuten later in rust nog steeds 120. Het deed de clubdokter De Norre verbieden om verder te spelen. Hij verklaarde in Luik dat een tablet Algostase hem de das omdeed.

Intussen kon De Norre weer normaal meetrainen in Sint-Truiden en in principe is hij dus speelklaar voor de match tegen Antwerp. Toch ondergaat hij vandaag eerst nog een cardiologi­sch onderzoek, vooraleer hij vol aan de bak mag. Clubdokter Koen Pansaers zal zelf een reeks testen doen, ook komt er een cardioloog aan te pas. De Norre krijgt een holter aangemeten om zijn hart constant te monitoren. De kans lijkt klein dat Jonas De Roeck vanavond niet op De Norre kan rekenen. Met Fabien Antunes heeft hij een alternatie­f achter de hand. De STVV-coach mist door de schorsing van Stelios Kitsiou overigens al een flankverde­diger. De Griek wordt normaal gezien vervangen door Damien Dussaut.

Geen risico

Eerder, tijdens zijn periode in Geel, nam De Norre ook al regelmatig Algostase in. Toen ondervond hij er nooit hinder van, maar afgelopen weekend dus wel. Gepaard met een oppeppende sportdrank was het onschuldig­e medicijn allicht van het goede te veel voor het tengere lijf van de Herkenaar.

“We nemen geen enkel risico”, aldus Jonas De Roeck, die het gebruik van de Algostase ook kent vanuit zijn tijd als voetballer. Het is een combinatie van het pijnstille­nde paracetamo­l en oppeppende cafeïne, die vooral gebruikt wordt omdat het in de vorm van bruistable­tten bestaat en daardoor direct werkt.

“Veel spelers gebruiken graag dat cafeïnesho­tje om de focus te verhogen. Bij heel veel clubs”, zo weet De Roeck. “In mijn periode als speler werd wel vaker Guronsan gebruikt, iets wat een gelijkaard­ig effect heeft. Bij mij voelde het destijds alleszins alsof ik tien tassen koffie binnenkree­g.”

 ?? FOTO BELGA ?? De hartslag van Casper De Norre bleef tegen Standard te hoog doordat hij te veel cafeïne in zijn lichaam had.
FOTO BELGA De hartslag van Casper De Norre bleef tegen Standard te hoog doordat hij te veel cafeïne in zijn lichaam had.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium