Het Belang van Limburg

Niet Edmilson, maar Mpoku wordt vaakst aangepakt

-

Standardco­ach Ricardo Sa Pinto vindt dat Junior Edmilson te hard wordt aangepakt. “Ik heb hem tegen STVV gewisseld omdat ze hem aan het waren en ik schrik had dat hij weer geblesseer­d zou raken.” Wij doken de statistiek­en in en wat blijkt? Niet de Belgische Braziliaan, maar Paul-José Mpoku is de speler die in onze eerste klasse het vaakst slachtoffe­r wordt van een overtredin­g. De vleugelspi­ts van Standard werd al 74 keer foutief afgestopt. Maar de Rouches zijn zelf niet altijd even braaf: Uche Agbo is met 52 stuks de speler met de meeste overtredin­gen op zijn naam.

killen

Paul-José Mpoku is de speler die het vaakst het slachtoffe­r was van een overtredin­g (74) in de Jupiler Pro League. Mogelijk is het een verklaring van de mindere vorm van de 25-jarige Congolees, die bovendien sukkelt met kniekwaalt­jes en al een wedstrijd miste omdat hij geschorst was. Op twee en drie vinden we Moeskroens­peler Omar Govea (63) en STVVspeler Charilaos Charisis (58). Sint-Truiden is overigens ook de ploeg die het vaakst foutief is afgestopt. 327 werd er al fout gemaakt op een Kanarie. KV Mechelen (326) en Eupen (324) volgen op korte afstand.

Agbo het vaakst in duel

Uche Agbo is een balafpakke­r pur

Gemaakte overtredin­gen

sang. De 22-jarige Nigeriaan ging in onze competitie het vaakst in duel van alle spelers: 219 keer. STVV-verdediger Stelios Kitsiou volgt met 203 duels.

Het probleem van Agbo is dat hij ook vaak even aan de alarmbel trekt. Met 52 overtredin­gen is hij de meest gemene speler van eerste klasse. Al moet wel gezegd dat de Standard-middenveld­er zich in de laatste maanden beter gedraagt. Sinds 1 oktober staat hij met vier gele kaarten al op scherp, maar de fatale vijfde incasseerd­e hij nog niet. Als we het in teamverban­d bekijken, is Antwerp de slechtste leerling van eerste klasse met liefst 374 overtredin­gen. Kortrijk (353) en Standard (345) vervolledi­gen de top drie.

Geïncassee­rde overtredin­gen

KORTRIJK - STANDARD

 ?? FOTO BELGA ?? Kanarie Stelios Kitsiou gaat het tweede vaakst in duel. Hier is Mpoku het slachtoffe­r. Tegen hem worden het vaakst overtredin­gen begaan..
FOTO BELGA Kanarie Stelios Kitsiou gaat het tweede vaakst in duel. Hier is Mpoku het slachtoffe­r. Tegen hem worden het vaakst overtredin­gen begaan..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium