Het Belang van Limburg

“Huilen doe je beter thuis”

Trainer Custovic over de woelige tijden bij KV Oostende

- Jürgen GERIL

Niet alleen KRC Genk beleeft woelige tijden, in Oostende was het de voorbije dagen minstens even rumoerig. Voorzitter Marc Coucke verkoopt de club omdat hij oversteekt naar Anderlecht, sterspeler Franck Berrier zit in de B-kern en sportief verloopt het seizoen met

en veel In dat gewoel probeert de onervaren trainer Adnan Custovic (39) overeind te blijven.

ups

downs.

Het nieuws dat Marc Coucke Oostende ruilt voor Anderlecht sloeg in bij de kustploeg, want ook KVO zit straks in een machtsover­dracht. Wie hakt straks knopen door over transfers? “Couckes vertrek was ook voor ons een verrassing”, aldus Custovic. “Maar op de transferma­rkt hebben we niet veel nodig. Als iedereen op niveau is, is er kwaliteit genoeg.”

Voelde je voldoende steun van Coucke? Hij lijkt soms aan jou te twijfelen of moeide zich met de opstelling.

“Of hij me voluit steunt, moet je de voorzitter zelf vragen. Maak ik zelf mijn rapport, dan is dat positief. Sinds het vertrek van Yves Vanderhaeg­he leidde ik 16 matchen. Acht keer werd gewonnen, drie keer gelijkgesp­eeld en vijf keer verloren. Tijdens die nederlagen werden we ook nooit overklast. We verloren nooit met meer dan één goal verschil en dan nog vaak door individuel­e fouten ook.”

Rezaeian huilde toen zijn foute terugspeel­bal op Moeskroen voor 1-0 verlies zorgde.

“Ik sprak hem daarover. Huilen doe je beter thuis, niet in een voetbalsta­dion. Wie op het veld een fout maakt, moet zich herpakken. Mijn spelers moeten zich ergens in vastbijten en niet meer loslaten.”

Vloek je op moeilijke momenten als trainer dat Berrier in de B-ploeg zit?

“Ik moet de keuze van de directie respectere­n. In mijn ogen heeft Berrier geen slecht karakter. Ik had een goeie band met hem, maar hij maakte een fout door zijn transfer naar Thailand te willen forceren. Sindsdien sprak ik ook niet meer met Franck. Als we elkaar kruisen is het gewoon bonjour...”

Waarom zette je opeens topschutte­r uit de ploeg? Met zijn goals tegen Kortrijk en Genk zorgde Gano er mee voor dat je hier trainer bleef?

“Ik heb niets tegen Zinho. Hij werkt hard en is ambitieus, maar als trainer mag ik toch eender welke speler eens om tactische redenen op de bank zetten? Als Gano daardoor een selectie weigert zoals toen tegen Lokeren, kan ik niet anders dan hem er even uit laten. En net toen hij zich weer in de gratie speelde, miste hij tegen Charleroi die penalty die hij nooit had mogen trappen en moest ik hem weer sanctioner­en.”

Heb je Yves Vanderhaeg­he nog gehoord?

“Neen, niet meer sinds zijn vertrek hier. Ik wil hem gerust de hand schudden, maar voor Yves is de vriendscha­p blijkbaar over. Had ik dan neen moeten zeggen tegen deze kans als hoofdcoach? Goed, het is Yves’ recht om zo te denken.”

“Als ik geweten had dat Custovic een clausule in zijn contract had om mij op te volgen, dan had ik een andere assistent gewild”, zegt hij.

“Waar komt dat vandaan? Ik wil je mijn contract tonen: daar stond geen opvolgings­clausule in. Waarom moest ik mij anders drie wedstrijde­n bewijzen voor ik bevestigd werd als hoofdcoach. Ik had bijgeteken­d als assistent en bleef Vanderhaeg­he loyaal tot op het einde. Als KVO Christoph Daum had aangesteld als opvolger van Yves was ik ook weer T2 geworden, hoor. Maar goed, ik krijg blijkbaar de schuld. Al hoop ik dat het nog

goedkomt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Adnan Custovic.
FOTO BELGA Adnan Custovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium